Најновије

БЛЕР У ИМЕ СРБИЈЕ У КОСОВСКИМ ПРЕГОВОРИМА?! Шта мислите зашто Ђурић није одговорио да ли је то тачно?(ВИДЕО)

Савез за Србију је запитао да ли бивши британски премијер Тони Блер у име Србије учествује у разговорима о решавању косовског питања.

Тони Блер: (Фото: Јутјуб)

Потпредседник СНС Марко Ђурић узвраћа да људи из тог Савеза немају морално право да било шта питају, нити су, каже, на срећу, у прилици да било шта питају у име народа.

"Да би уопште имао морално право да делује у политици, Јеремић је, пре свега, дужан да одговори по чијем налогу су он и Тадић расформирали чувени Приштински корпус Војске Србије, сервирали Приштини поклон у виду питања и пресуде Међународног суда правде, изместили дијалог о Косову и Метохији из УН на терен ЕУ и довели Еулекс и искључили Унмик", каже Ђурић. 

Јеремић, додаје Ђурић, народу дугује и објашњење за које противуслуге им је катарска амбасада дала паре, а његов савезник у урушавању Србије, Ђилас, да одговори одакле му 25 милиона евра пријављене и колико још непријављене имовине. 

"Лидери такозваног Савеза за Србију, познат као Савез за силовање, поред извињења и објашњења која дугују за све што су урадили за уништење Србије, још увек се нису извинили за монструозно позивање на силовање премијерке Брнабић", наводи Ђурић у саопштењу. 

Такви људи, на срећу, нити имају, нити ће више икада имати прилике да у име овог народа постављају питања и доносе одлуке, закључио је Ђурић. 

СзС је у саопштењу питао да ли је истина да Блер разговара са највишим светским званичницима о размени територија, односно „разграничењу" на Косову и Метохији, после чега би такозвано Косово, како наводе, могло да постане пуноправни члан УН. 

Савез пита и ко је ангажовао Блера, да ли је он прошле недеље о томе разговарао са немачком канцеларком и да ли је предвиђено да на ту тему следеће недеље има састанак са високим америчким званичницима. 

Раније данас је Вук Јеремић, председник Нове странке, саопштио да је Блер ангажован да преговара о решавању косовског питања, на шта је реаговао функционер СНС Петар Петковић оценом да би, "да није опасан и више него осетљив тренутак у коме смо се нашли по питању Косова и Метохије, највећим делом и заслугом тог истог Јеремића, остало само да се насмејемо на овакав његов коментар".

Преговори о Косову крију и једну велику тајну о којој сви ћуте. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА