Најновије

У „покрету отпора“ против Трампа су и Меланија, његова кћерка Иванка и Пенс?!

Главна америчка антитрамповска телевизија - CNN – објавила је имена 13 сарадника председника САД који могу бити аутор непотписаног чланка у New York Times у којем шеф Беле куће подвргнут оштрој критици.

Меланија и Трамп (Фото: Јутјуб)

И не просто критици. Тај анонимац тврди и да је у Трамповом окружењу формиран својеврсни „покрет отпора“.

CNN је фактички сачинио списак кандидата за ауторство. Није искључено да му је права намера – да посеје додатни разговор унутар „Трамповог најужег круга“.

Било како било, на том списку су се нашли: правни консултатн Беле куће Џон Макган, шеф Националне обавештајне заједнице Данијел Коутс, Трампова саветница Келијен Конвеј, шеф апарата Беле куће генерал Џон Кели, министар унутрашње безбедности Кирстен Нилсен, државни тућжилац Џеф Сешонс, шеф Пентагона Џејмс Матис, саветник у Савету за националну безбедност Фиона Хил, поптредседник САД Мајк Пенс и стална представница САД у савету безбедности УН Ники Хејли.

Међу „сумњиве“ сврстао је чак и Трампову супругу Меланију, кћерку Иванку и њеног мужа Џареда Кушнера.

Трамп је претходно од The New York Times затражио да открије идентитет анонимног писца текста. Притом је нагласио да сумња да се ради о било коме из Беле куће и оценио да се њујоршки лист сакрио иза „лажног извора“.

Притом је нагласио: „Ако плашљиви анонимус заиста постоји New York Times је дужан да његове име одмах саопшти влади у интересу националне безбедности“.

Тренутну ситуацију је оценио овако и поручио својим присталицама:

„Ја исушујем мочвару, а она покушава да пружи отпор. Не узбуђујте се – победићемо!“

Трамп је пропустио да прокоментарише тврдњу из текста анонимног аутора да су амерички министри већ разматрали могућност да шефа државе одстране од власти, на шта им формално даје право 25-ти амандман који то допушта када је шеф државе „неспособан да врши дружност“.

Трампови противници делују у стилу – где CNN стаде – ти продужи.

Тако је портал Axios већ објавио да Трамп сумњичи „већину својих сарадника“. Односно да је склон да поверује у постојање завере против себе.

Исти портал је навео да је председник САД још прошле године имао властити списак сарадника које сумњичио за цурење информација из Беле куће. Чак тврди да је једном приликом рекао:

„Морамо их се ослободити. Змија има свуда, али ћемо их елиминисати“.

Мистериозне снаге нападају америчке и савезничке трупе у Сирији, нико не зна ко су. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА