Најновије

Александар Дугин: Oдлука која суштински мења све

Именовање Андреја Белоусова на место министра одбране Русије је грандиозна одлука која суштински мења све, изјавио је руски филозоф Александар Дугин у разговору за телевизију "Цариград".

Ово именовање је, додао је Дугин, била главна вест протекле недеље. Рећи да је ово именовање било сензационално значи не рећи ништа. Сви стручњаци који су пратили именовања су погрешили. Врховни главнокомандујући је поново успео да изненади све.

Председник Путин, рекао је руски мислилац, никада не доноси одлуке које се од њега очекују, али те одлуке сви касније одобравају.

Ова одлука је корак ка образовању праве владе Победе. Док смо пратили промене у влади, наставио је Дугин, нисмо могли а да не осећамо радост због фундаменталног, принципијелног именовања Антона Алиханова, нашег најистакнутијег губернатора, на чело Министарства индустрије и трговине.

Међутим, скоро све остале промене су биле техничке. На крају је стигла вест која је одјекнула као гром из ведра неба: да је човек најближи председнику Путину, који је до сада био задужен за индустријску и економску стратегију, изузетан интелектуалац, патриота одан идеји јаке, моћне државе, Андреј Белоусов, именован на чело Министарства одбране.

Сада, додао је руски мислилац, не вреди критиковати претходног министра. Потребно је да се радујемо овој промени. Ко се имало разуме у руску политику, разуме колико је важно место министра одбране, на које је именована особа која ужива апсолутно поверење председника, а то је најважнија ствар.

Русија се данас налази у ратним околностима и о главним стратешким питањима одлучује сам председник, али је за Путина веома важно да поред себе има јасну, отворену, проверену, дисциплиновану, изузетно ефикасну и страствену особу.

Осим тога, апсолутно је јасно да је у војсци најважније да се успостави ред у снабдевању, у привреди, у испорукама, у брзом реаговању на стратешке потребе фронта, додао је Дугин.

Зато је била је потребна особа која уопште неће обраћати пажњу на сопствени пи-ар или на корупцију, Пронађена је управо таква фигура. Према Дугиновом мишљењу, личност Белоусова је судбоносна за економску, па чак и социо-економску стратегију Русије. А то, заправо, мења све остало.

Наравно, рекао је Дугин, промениће се значајан број генерала. Они који су доказали своју храброст, они који су показали непоколебљиво херојство и који су служили отаџбини, задржаће своја места и напредоваће. Они који су умешани у корупцију, биће екскомуницирани.

Белоусов је, додао је Дугин, веома принципијелна фигура. Што је руководство у Русији страственије, тим боље. Нова крв ће дати резултате. Нову крв у овој влади представљају људи сасвим нове генерације. Белоусов је човек нове Русије.

Овим догађајем је на прави начин обележен крај Светле седмице и наставак празника који сви православни славе 50 дана од Васкрсења Христовог. Ово је, закључио је Дугин, истинска васкршња радост.

ВЕЛИКИ ЈУРИШ НА ХАРКОВ: Почело ослобађање важног места - "Руске трупе самоуверено иду напред" (МАПА)

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА