Најновије

АРГЕНТИНА КАО УЗРОК "ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ": Да ли је ово могуће?

Прича се о трећем светском рату и то није изненађујуће. Оно што данас видимо у Украјини може бити само увод. Стварају се разне претпоставке где ситуација може да измакне контроли.Верује се да је главни кандидат за ову улогу Тајван. Али ово може бити погрешна тачка гледишта и права прича да се деси на сасвим другом месту...
Ратна борбена авијација (Фото: ЈУтјуб)

Ратна борбена авијација (Фото: Јутјуб)

То могу бити и острва - Малвинска острва, или како су се раније звала Фокландска острва.

Данас је стигла занимљива вест да је Кина подржала територијалне претензије Аргентине према Британији на Фокландска острва и позвала на прекид „колонијалног размишљања”. Званични Пекинг са говорнице УН позива Лондон и Буенос Ајрес да наставе преговоре о острвима.

Они који добро познају историју знају да су се раније Аргентина и Велика Британија бориле око ових острва још 1982. године. Британци су снагом свог оружја успели да победе у том рату и обезбедили статус своје имовине овим острвима.

Али 2016. године Аргентина је поново почела да покреће ово питање. Земља се повукла из споразума о сарадњи који покрива питања као што су енергетика, поморство и рибарство, али не и суверенитет, и затражила је повратак на преговоре о острвима.

А ако сада поново дође до војног сукоба, онда Аргентина опет нема шансе, јер је њихова војска слабо наоружана. Мада, поставља се питање да ли случајно Кина позива на наставак преговора!? Можда ће Аргентина војно јачати управо преко Кине.

А зашто би Кина то радила? Тајван је довољан разлог, зар не? Ако може да искрсне сукоб са Великом Британијом и њеним савезницима на другом месту, зашто не пробати да Тајван буде изостављен из глобалног замешетенија.

Прочитајте ОВДЕ шта је Илон Маск рекао о украјинској контра-офанзиви…

Извор: КОНТ / Правда.рс 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА