Најновије

ЖЕНА ЈЕ ПРЕ БРАКА ИМАЛА ПУНО СЕКСУАЛНИХ ПАРТНЕРА: Боље да прочитате ово на време

У научном истраживању професори Галена К. Роудс и Скот Стенли бавили су се утицајем броја партнера на срећу у браку. Наиме, они су анализирали податке хиљаду слободних Американаца у добу од 18 до 34 године.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Након пет година 418 особа било је у браку. Научници су потом размотрили те бракове како би увидели јесу ли фактори попут сексуалне прошлости учесника утицали на квалитет брака. Рачуна су водили о четири ставке: срећи у односу, размишљању о прекиду, нивоу поверења и оцени колико ствари добро иду у заједници. Према истраживању, особе које су имале мање сексуалних партнера у прошлости сада су у квалитетнијим браковима.

Проферсори тврде како су ови резултати посебно важни за жене, јер су оне показале веће незадовољство браком уколико су имале више сексуалних партнера. Поред тога, и особе које су у једном свом периоду живота живеле у ванбрачној заједници с особом која касније није постала њихов брачни друг, такође су мање срећне у браку.

Због чега је то тако?

Професори претпостављају да особе које су имале више искуства могу повећати свест о алтернативним партнерима. Другим речима, људи који имају низ претходних односа лакше постају незадовољни. Неки научници који нису учествовали у овом истраживању сматрају да га треба узети с дозом опреза.

"Постоји много разлога који могу навести људе да имају више партнера пре брака и, независно од тога колико их имају, мање су или више задовољни у браку", каже др Џим Мекнолти, професор социјалне психологије. Он је објаснио како особе које су пре брака имале више сексуалних партнера можда једноставно не воле обавезе, а када се у браку смире те обавезе почну да их гуше.

"Био бих изненађен када би више сексуалних партнера пре брака имало директан утицај на срећу у браку", рекао је доктор.

Знате ли шта је “ванила секс”!? Сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Расправа у студију Војислава Шешеља и Мирољуба Петровића око надрилекарства.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА