Најновије

ПАЛМЕР У ПРИШТИНИ УДАРИО ВРУЋ ШАМАР БЕОГРАДУ: Србија, ако жели у ЕУ, мора да призна тзв. Косово и да Шиптарима да столицу у УН! (ВИДЕО)

Србија никада неће ући у Европску унију без признавања тзв. Косова, поручио је специјални изасланик Стејт департмента за западни Балкан Метју Палмер у Приштини, пренели су приштински медији.

Метју Палмер у Приштини (Фото: Јутјуб)

Палмер је у обраћању студентима у Националној библиотеци у Приштини рекао да председник Србије Александар Вучић зна да Србија никада неће ући у ЕУ без решења проблема са КиМ.

Он је рекао и да се тзв. Косово не може изоставити из трајног решења на Балкану, и нагласио да решавање "односа тзв. Косова и Србије" остаје стратешки приоритет САД.

Специјални представник је рекао и да његова држава подстиче нову тзв. косовску владу да ојача план дијалога са Србијом.

"Било који корак који се предузме након нормализације биће лакши. Отварају се могућности за радна места. Када буде формирана нова влада, мораће да оживи преговоре. Не видимо интеграцију ваше земље без помирења са Србијом. Заслужујете НАТО, ЕУ, УН, заслужујете да не будете иза САД, него раме уз раме са нама. Таква је будућност кроз дијалог, јер статус-кво није довољан", истакао је Палмер.

Он је рекао да би Србија требало да заустави кампању за повлачење признања тзв. Косова.

Прочитајте ОВДЕ са ким се све у Приштини састао Метју Палмер.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА