Најновије

НИКАД СРАМНИЈЕ ПИСАЊЕ РЕЖИМСКИХ МЕДИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ Проблем су им српске славе, Аранђеловдан их дотукао! Побједа дотакла дно!

Крсна слава, као црквено-народни обичај и истински породични празник, код Срба се поштује и обележава свечано као Божић и Васкрс. Чињеница да највећи број становника православне вероисповести слави Ђурђевдан, Аранђеловдан и Никољдан нужно доводи до смањеног присуства ученика настави током та три дана.

Славски колач (Фото: јутјуб)

Ово је био знак за узбуну режимских медија у Црној Гори, који су са забринутошћу констатовали да ученици подгоричких школа годинама уназад на дан већих слава или не похађају наставу или имају такозване скраћене часове. “Побједа” је чак оценила да је „наставни календар прилагођен црквеном“.

Проблеме овакве природе режимлије немају када је реч о „обележавању“ Ноћи вештица, на пр.

Ако имамо у виду да је свака девијација у просвети и наставно-образовном плану наишла на свесрдну подршку режимских медија, овакав њихов став не би требало никога да зачуди.

Ово је само још један израз немоћи, нови пораз режимских политика Мила Ђукановића у борби са народним памћењем и традицијом.

Јер, како пише портал ин4с, славећи "некакве славе", народ остаје близак самом себи и својим коренима. А то се, свакако, не свиђа онима који деценијама говоре о неопходности „раскида са својом прошлошћу“, да би  лакше наметнули – ропску будућност.

Кандидат за председника Хрватске је најавио да ће тражити ратну одштету од Србије! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: in4s. net

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА