Најновије

ШОК ДОКУМЕНТ! МОЋНО ТАЈНО ДРУШТВО НЕ ПРИЗНАЈЕ ЛАЖНУ ДРЖАВУ КОСОВО! Ево колики је утицај масона и да ли ће моћи нешто да промене

О масонима, а посебно онима у Србији, се доста говори и пише. Додуше мало људи зна како су они обликовали српску историју. О томе је детаљно у емисији "А шта ви мислите" говорио српски публициста Милан Видојевић.

Српски публициста Милан Видојевић (Фото: јутјуб)

Значај масонерије за западни свет

Те 2017.  се прославило 300 година од јавног појављивања масонерије на европској сцени. С те стране би могло да се каже да нема контроверзније приче која се провлачи кроз светску јавност од ове теме. Значај масонерије у развоју западног друштва је неспоран. Нарочито у 19. веку када је цео секуларни део развоја западних друштава био базиран на акцијама, програмима и деловањима масонерије. Посебно када је у питању наука, образовање, људска права и слободе.

Најпознатији амерички универзитети су настали као донација богатих масона 18. и 19. века када су своје богатство дали као фондацију за развој образовања и школства.

Масонерија у Србији

Развој масонерије у Србији од Српског устанка па до Другог светског рата је имао свој значајан допринос српској државности.

Читав круг људи који су се борили за присаједињење Војводине Србији су из масонских кругова. То имате у архивама. Вође и челници Првог српског устанка били су масони јер су служили у аустријској војсци као високи официри.

Карађорђе је у Русији, где се нашао после Првог српског устанка, примљен у врло битан покрет који је водио гроф Ипсиланти, иначе влашки војвода, под утицајем руског царског двора. Наравно да су сви били маснони.

Идеја је била ослобађање хришћанских православних земаља Србије и Грчке од Турске. Наполеон је подржавао Турску, Енглеска такође... Да Руси не би изашли на средоземље.

Турска војска с почетка 19. века од Наполеона не добија само оружје него је комплетно командовање и обука била базирана на принципима француске војске.

Масони су учествовали и у мајском преврату 1903. године али је тај преврат пре свега био геополитичкуи. Обреновић је био наклоњен Немачкој а онда се појавила варијанта да се заустави немачки продор на Балкан преко Карађорђевића који су из ове енглеске приче. Убити краља и збацити династију на почетку 20. века је била страшна ствар.

Масонерија у Србији је у транзицији и није довољно национално обојена да штити српске интересе у иностранству. Није тачно да је масонерија анационална.

Зашто има више ложа? Зато што више земаља Европе покушава да оствари свој утицај и преко тога. Српски масони нису још довољно снажни да би преузели неку битнију улогу у овој средини.

Темплари не признају такозвано Косово

Постоје три темпларске обедијенције у Србији.

Једна је ослоњена на Дон Фернанда де Соуса, друга је ослоњена на овај отцепљени део који је под америчким великим мајсторима и постоји независни пријорат такође везан за Дон Фернанда.

Недавно сам држао документ у рукама у коме дословно пише да 12 или 13 европских приората који се ослањају на Дон Фернанда не признају тзв независно Косово него сматрају Косово интегралним делом Србије. Дословце пише, документ је код куће.

Да ли то зна наш министар иностраних послова?

Знамо да такозвано Косово купује признања. Новац од дроге се претаче у куповину признања. И свет ћути на ту врсту корупције. Али то неће дуго трајати.

Због чега се Лазански хитно вратио за Србију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА