Најновије

СРПСКИ И КИНЕСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ У АКЦИЈИ: Муњевита акција спасавања талаца из аутобуса! Хитан упад припадника САЈ у железару (ВИДЕО)

Заједничка показна вежба припадника МУП-а Србије и специјалних јединица полиције Министарства јавне безбедности Кине, из провинције Хенан, одржана је у смедеревској железари ХБИС Гроуп Србија

Српски и кинески специјалци у акцији (Фото: Јутјуб)

Вежби су присуствовали председник Србије Александар Вучић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, амбасадорка Кине у Србији Чен Бо, директор БИА Братислав Гашић.

Реч је о показно-тактичкој вежби управљања кризном ситуацијом насталој као резултат терористичког акта, чији је циљ приказ обучености и спремности за извршавање најсложенијих безбедносних задатака.

У вежби је приказано савладавање и онеспособљавања терориста и ослобађања талаца, а учествује 180 припадника, 20 возила различите намене и три хеликоптера.

На снимку се види како специјалци са оклопним возилима муњевито опкољавају аутобус и извлаче “таоце” из њега под велом дима.

Своје вештине и способности приказују припадници специјалних јединица полиције из кинеске провинције Хенан и припадници српске Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, Хеликоптерске јединице, Преговарачког тима МУП-а и Управе криминалистичке полиције.

Прочитајте ОВДЕ какве беспилотне летелице купује Србија.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА