Најновије

МИНИСТАРСТВО: Тепићева лаже! Ево шта је права истина!

Реагујући на тврдње потпредседнице ССП Маринике Тепић, Министарство спољних послова Србије саопштило је да је неистина да су САД икада упутиле ноту због Слободана Тешића, нити су је уручиле министру Ивици Дачићу или било коме другоме у Министарству спољних послова.

Мариника Тепић (Фото: Јутјуб)

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић оптужила је председника Србије Александра Вучића и министра спољних послова Ивицу Дачића да су "месецима крили" документ САД у ком се "изричито" наводи да деловање Слободана Тешића, повезаног са трговином оружја, представља "директну опасност по међународну стабилност и безбедност". Наводећи да је нота упозорења амбасаде САД уручена Дачићу "током октобра", Мариника Тепић је рекла да се у том документу изражава "забринутост због присуства и утицаја Слободана Тешића на политички систем Србије".

Министарство спољних послова ове тврдње оценило је као лажне.

"Министарство редовно комуницира са америчком и другим амбасадама по многим питања. О теми Слободана Тешића разговорано је у августу по својеврсним тезама – талкинг поинтс о извозној контроли, што чак није ни у форми нон папер, а камоли некакве ноте", наведено је у одговору Н1.

Наши државни органи су одговорили нон папер-ом у редовној комуникацији, као и по многим другим питањима о којима разговарамо, наводе из Министарства посљних послова.

"Значи, лаж је да је упућена нота и да је прећутана, а разлог је још један покушај напада на председника Вучића и Владу. А што се тиче ткз. Васенарског аранжмана, Србија је аплицирала још пре десет година, и тада нам још нису дали да уђемо и то у време власти Демократске странке", наведено је из Министарства.

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић рекла је да су "политичке везе и утицај Слободана Тешића на власт у Србији довели су до негативне препоруке да Србија постане члан Васенарског аранжмана, међународног контролног режима у области извоза наоружања".

Прочитајте ОВДЕ  како је бахата Маја шокирала Србију.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА