Најновије

ГОВОР КОЈИ ЋЕ СЕ ПРЕПРИЧАВАТИ ГОДИНАМА: Месић разочаран Колиндом - Ово у Осијеку је превршило сваку меру!

У делу хрватске јавности не јењавају реаговања на предизборни иступ актуелне председнице Колинде Грабар Китаровић, у недељу у Осијеку, а некадашњи председник Стипе Месић каже да мисли да је она у кампањи сама себи била највећи непријатељ, док су је неки ИТ стручњаци замиолили да им не вређа интелигенцију.

Колинда Грабар Китаровић (Фото: Јутјуб)

Упитан да ли је видео осијечки иступ, Месић је за загребачку Н1 тв рекао: "Нажалост".

- Ово у Осијеку сада је превршило сваку меру, то нема с ничим никакве везе - рекао је Месић и додао да га то и није баш превише изненадило.

Месић мисли да грађани у Хрватској то нису заслужили.

Портал Индекс пише да је Грабар-Китаровић у Осијеку на предизборном скупу одржала говор о којем ће се сасвим сигурно причати годинама.

У низу необичних изјава посебну пажњу привукла је она о "отварању радних места".

Према њеном плану, људи из Хрватске биће послати на обуку у иностранство, након чега ће "преко интернета" радити за стране компаније, и то за плату од 8.000 евра.

Након тога је, пише портал, једна ИТ -јевка с Гробника писала председници и преклињала је да престане да им вређа разум.

- Тврдим да се то може јер већ имам договоре с неким државама, да нам Хрвати оду на обуку негде другде и да се врате у Хрватску, да раде преко интернета у некој другој држави, а у Хрватској зарађују осам хиљада евра. Замислите што то значи за наше младе - рекла је у недељу Грабар Китаровић.

За Марка Барића, директора Тајпкаста, ИТ фирме која сваког месеца запошљава пет до 10 нових стручњака, ова изјава Грабар-Китаровић је пуна нелогичности.

- У њеној изјави има више ствари које су по мени погорешне. На пример, држава не може уговарати колика ће коме бити плата, него је то ствар тржишта и онда кад председница каже колику ће неко имати плату - то је потпуно погрешно. Те њене изјаве имају толико нелогичности. Сама чињеница да се председница у кампањи разбацује таквим изјавама је погрешна, али просечан Хрват који је економски неписмен то врло лако може "попити" - каже Барић.

Прочитајте ОВДЕ   ко то провоцира Хрвате а они су се утроњали.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА