Најновије

ЧУДО ТЕХНИКЕ! Руска војска ускоро добија нови невидљиви бомбардер! Биће страх и трепет за сваког непријатеља (ВИДЕО)

Перспективни ваздухопловни систем дугог домета ПАК ДА, који ће бити направљен уз примену „невидљиве“ (стелт) технологије, ступиће у састав руског наоружања до 2027. године, саопштио је заменик министра одбране Русије Алексеј Криворучко.

ПАК ДА (Фото: mil.ru)

Он наводи да ће у оквиру Државног програма наоружања до 2027. године руска војска, између осталог, добити и подморнице стратешке намене „Бореј А“, перспективни ваздухопловни систем дугог домета, као и ракетне системе стратешке намене.

Раније је саопштено да је пројектовање нове летелице ПАК ДА завршено.

Подсетимо — у јануару ове године генерални директор компаније „Тупољев“ Александар Коњухов изјавио је да ће за стварање стратешког бомбардера ПАК ДА бити потребно од пет до седам година.

Перспективни ваздухопловни систем дугог домета (ПАК ДА, фабричка ознака — „производ 80“) је руски стратешки бомбардер-носач ракета нове генерације, за чију је израду задужена компанија за производњу авиона „Тупољев“. Пројекат није модернизација постојећих машина, већ представља потпуно нову летелицу.

ПАК ДА је дизајниран да у будућности замени руске авионе Ту-95, Ту-160 и Ту-22М3, који се тренутно налазе у саставу руског наоружања.

Све о тајном оружју Исламске државе прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА