Најновије

Тања Анђелковић (интервју): Мирис цимета, ваниле и других ђаконија једну кућу чине топлим домом!

Она је жена за све, мајка, супруга, успешна пословна жена, а уз то сјајно кува. Поред тога изгледа као девојка са насловних страна, њено име је Тања Анђелковић. Недавно је објавила свој први кувар под називом "Сити и срећни".

Фото-Јутјуб

Какву поруку шаље назив Вашег кувара „Сити и срећни“?
Креирањем кувара „Сити и срећни“ желела сам да кажем да кухиња није баук, да управо једну породицу и окупља кухињско огњиште.
Деца су најлепша када су сита и срећна, а свакој жени је срце пуно када од својих најмилијих добије комплимент да је ручак укусан и диван.
Жеља ми је била да свако ко узми овај кувар буде мотивисан за ново поглавље у свом зивоту, а да то буде спремање најлепших традиционалних рецепата на модеран начин.


Како се родила љубав према кувању и да ли редовно чините то?
Љубав се родила још у одрастању јер сам цело своје детињство провела поред баке која ме је много тога научила, наравно и поред маме тако да слободно могу да кажем да су ми њих две биле узори. Касније, појавом дигиталних платформи открила сам многе трикове и тајне великих кувара. Путујући по свету, истраживала сам укусе, прилагођавала их својој деци и нашем поднебљу и креирала своје рецепте. Редовно кувам, када завршим са пословним обавезама, пресвучем се и одем у кухињу. Мене кување за моју породицу опушта и чини срећном.

Колико су баке битне у одрастању и формирању личности?
Сматрам да су баке много важне, јер данашње време доноси брзину и умањује кавлитетно проведено време родитеља са децом. Најбоља замена могу да буду управо баке који на један леп и креативан начин утичу на одрстање деце.


Које јело Вас подсећа на детињство, а које Вам је најдраже из кувара „Сити и срећни“?
-Мекике. Прво јутро проведено код баке на селу И даље у мојим мислима мирише на вруће мекике и домаћи џем. А из кувара “Сити И срећни” колач Велесару за који сам рецепт добила на далеким Малдивима. 


Колико се жене и куварице разликују данас, у односу на прошла времена?
-Нове технологије у кулинарству доносе нове моделе од опреме преко начина кувања, али и примене нових укуса. Данас је све некако доступније и брже. Медјутим, жена у данашње време има далеко више обавеза  које би требало да упакује да све стану у један дан. 
Сматрам да би свака зена требало  да се потруди да не запостави кухињу, јер управо су мирис цимета, ваниле и других кулинарских ђаконија ти који једну кућу чине топлим домом.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА