Најновије

ТРАМПОВА БИЗАРНА ТИРАДА: Британски лист оплео по америчком председнику због овог говора! (ВИДЕО)

Амерички председник Доналд Трамп одржао је говор младим конзервативцима на Флориди, а један део посветио је ветру и ветрогенераторима, које назива ветрењачама, пише Гардијан.

"Никада нисам разумео ветар. Знате, ветрењаче познајем. Проучавао сам ветрењаче више него било ко други. Оне су бучне, убијају птице. Желите ли да видите гробље птица? Онда некад отиђите до ветрењача. Видећете више птица него икада у животу", рекао је Трамп.

Британски лист је овај Трампов говор назвао "бизарном тирадом против ветрогенератора".

"Трамп каже да зна више од Исламске државе од својих генерала, тврди да разуме политичаре боље од било кога. Сада има једна тема у којој стручно знање Трампа превазилази знања других - ветрогенератори, које он међутим назива ветрењачама", констатује Гардијан.

Председник САД је рекао да се ветрогенератори "већином праве у Кини и Немачкој", као и да "избацују много дима и гасова у атмосферу".

Позивајући се на америчко Удружење за ветроелектране, "Гардијан" напомиње да широм САД има више од 57.000 ветрогенератора.

Трамп је прокоментарисао и боје ветрењача.

"Видите све те ветрењаче. Оне су различитих нијанси боја. Оне су нешто као беле, али неке су као наранџасто-беле. То ми је омиљена боја, наранџаста", казао је Трамп.

Гардијан подсећа да је Трамп почетком године тврдио да ветрогенератори изазивају рак због буке коју праве.

Говор америчког председника трајао је дуже од једног сата у којем је критиковао и председавајућу Представничког дома Ненси Пелоси, као и опозив у том дому.

Прочитајте ОВДЕ    све о најкрвавијој битки до сада у Сирији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА