Најновије

МУСЛИМАНИ У БОСНИ ПРОГЛАСИЛИ НОВОГ НЕПРИЈАТЕЉА! Свим средстива ће се борити против "брадоње"! У Србији га сви обожавају а њима смета (ФОТО)

Чланови џемата Кула, који делује у Тузли на подручју Калесије и Живиница поставили су неколико билборда који пропагирају да муслимани не треба да славе Нову годину, као и да музика уништава честитост срца.

Куран (Фото: pixabay. com)

"Чувај се брадоње, он долази по нашу ђецу", "Муслимани нису луди да славе најлуђу ноћ", "Па ко поштива Алахове прописе знак је честитог срца", поруке су на билбордима које су поставили чланови тузланског џемата Кула.

Џемат је, иначе, најмања организациона јединица припадника исламске вероисповести. Муслимани, они радикалнији противе се сваком облику обележавања Нове године и Дада Мразу као симболу.

Фотографије билборда постављене су на Фејсбук страници џемата Кула, а у коментарима се може видети да је јавност БиХ подељена.

Док једни оштро усуђују овакав потез за који сматрају да представља говор мржње, други га у целости подржавају.

Из тузланског џемата су рекли да су плакати постављени на локалитетима у Калесији и Живиницама.

"С обзиром да влада велики интерес за њих, можда их поставимо на још неколико локација", додали су не прецизирајући где би нови билбодри могли осванути као ни конкретне разлоге за њихово постављање на поменутим локацијама.

У Министарству унутрашњих послова Тузланског кантона досад није евидентирана пријава грађана везано за постављене билборде, као што је то био случај у ранијим годинама када су у Тузли осванули натписи којима се грађанима саветује да не прослављају Нову годину.

Иначе, џемат Кула постоји већ неколико година у истоименом насељу у Тузли, а Исламска заједница БиХ га је 2016. године уврстила на листу параџемата.

Како је Ђукановић “искулирао” Вучића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА