Најновије

ЛУДИЛО У НОРВЕШКОЈ: Поубијали огроман број ирваса само зато што су дошли из Русије

У Норвешкој је убијено 40 од 42 ирваса, који су се вратили након преласка границе и испаше у Русији, преноси Асошиејтед прес.

Ирвас (Фото: Pixabay)

Норвешка обнавља оронулу ограду за ирвасе дуж своје границе са Русијом на Арктику како би спречила животиње да одлутају у суседну земљу јер су то, како кажу, '’скупе шетње за које Осло мора да надокнади Москви због губитка травнатих површина'’.

Баријера за ирвасе дуж норвешко-руске границе протеже се на 150 километара (93 миље) и датира из 1954. Норвешка пољопривредна агенција саопштила је да ће део од око 7 километара (4 миље) између норвешких градова Хамборгватнет и Сторског бити замењен.

Изградња, чија је цена 3,7 милиона круна (348.000 долара), требало би да буде завршена до 1. октобра, саопштила је агенција.

Од 42 ирваса који су ишли у Русију у потрази за бољим пашњацима, 40 се већ вратило у Норвешку. Ове животиње су убијене из страха да би се могле вратити у Русију.

Норвешка управа за безбедност хране може захтевати да се лешине животиња униште из безбедносних разлога. Ове животиње су део стада које гаје аутохтони Сами у централној и арктичкој Норвешкој.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА