Најновије

ВУЧИЋ: Од Војске Србије мора зазирати свако ко би покушао да нападне нашу земљу!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Војска Србије мора да буде снажан одвраћајући фактор за свакога ко би покушао да изврши агресију на нашу земљу.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије је на пријему поводом Дана Војске Србије, рекао да држава Србија издваја 600 милиона евра за војску, што је мало у поређењу са војскама великих земаља, али, приметио је, то није мало новца и поручио да ће се издвајати и више јер то сада може да се уради због спроведене фискалне стабилизације и суфицита земље.
Напоменуо је, међутим, да се заузврат траже резултати, те поручио:
„Мораће да буде више озбиљности и одговорности и све то говорим зато што је војска најбољи део нашег друштва и најбољи систем нашег друштва и желимо да буде још бољи”, рекао је Вучић.
Војска мора увек да буде спремна да одговори на сваки изазов, поручио је председник Србије.

Србија у буџетском суфициту и ове године

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је стање у српском буџету стабилно и да Србија купује страни новац, како би се до краја године јавни дуг смањио на око 50 одсто.
„Стање у буџету је добро, и даље смо у суфициту, и тако ће остати до краја године. Било је проблема у првом кварталу, али и даље немамо једнократне уплате. У сваком случају, имаћемо суфицит и ту нема сумње”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара о стању буџета на пријему поводом Дана Војске.
Рекао је и да је планирано да се отплати 700 милиона долара јавног дуга и истакао да ће тиме Србија постићи изванредне резултате.
„Не рачунајући 501 милион евра које ће Србија за концесију добити од компаније Ванси, српски буџет је до краја године свакако у суфициту”, поновио је председник.
Прочитајте ОВДЕ зашто нас председник Србије толико понижава пред Немачком? 
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Реципрочан одговор Хрватској.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА