Најновије

УЗБУНА У РУМУНИЈИ – ШТА СУ ТРАЖИЛИ ТО ЋЕ И ДОБИТИ: Руси ће “Кинжалима” збрисати америчке базе (ВИДЕО)

Ових дана се у Румунији води полемика која је почела објављивањем ексклузивног интервјуа за Радио Слободну Европу на румунском језику, којег је медиј којег финансира ЦИА водио са руским војним аналитичарем Павелом Фелгенхауером.

Кинжал (Фото: Министарство одбране Русије)

Пише: Valentin Vasilescu

Међутим, Павел Фелгенхауер је биохемичар, нема никакво војно образовање, а као проамерички и атлантски новинар извештава о Русији.

Интервју је обична “лажна вест” у којој је Фелгенхауер био присиљен да каже да су пројектили “Кинжал” на руским авионима МИГ-31К посебно дизајнирани и постављени да ударе на Румунију. Наиме, Румунија је домаћин америчког противракетног штита у бази у Девеселу.

Бивши официр румунског ратног ваздухопловства и бивши дозаповедник ваздухопловне базе Отопени код Букурешта, Валентин Василеску, пише како је захваљујући послушним медијима и људима у румунским обавештајним службама, подређеним америчким службама, ова вест емитована и наглашена за стварање праве хистерије у Румунији.

Румунски медији ових дана жестоко оптужују Русију да је цела земља мета смртоносних руских пројектила.

Међутим, лично сам уверен да Румуни немају разлога за страх. Слично мишљење је изразио је и Валериј Кузмин, руски амбасадор у Букурешту.

Русија неће користити пројектил “Кинжал” наоружан нуклеарном бојевом главом за напад на Румунију. Хиперсонични пројектил “Кинжал” је дизајниран да неутрализује покретне мете, далеко важније од објекта у Девеселу. На пример, поморске групе за инвазију формиране око америчких носача авиона.

Погледајмо детаљно како би позната руска “одбрамбена агресија” румунских медија требало да делује.

Као што су касније расправљали аналитичари, сви са војним “знањем” као Павел Фелгенхауер, амерички антибалистички систем се налази се у Девеселу, усред румунског села. Од обале Црног мора до Девесела је раван терен и без икаквих препрека. Од Крима до руба румунске обале има 220 до 310 километара. На Криму је постављено 4 x 8 лансера С-400, који  могу погодити ваздушни циљ на удаљености од 380 километара.

На планинским врховима Крима, на више од 1500 метара, налазе се радари за детекцију велике снаге. Радари могу пратити 300 циљева, од хеликоптера до авиона, крстарећих и балистичких пројектила. Усмерени су на запад све до Босфора. Пројектил “Томахавк”, који лети брзином од 800 км/ч преко мора или румунске равнице, врло је лако открити.

Кримски батаљони С-400, заједно са другим ракетама средњег и кратког домета, раде на аутоматском систему управљања радарским информацијама званом “Пољана Д4М1”.

“Пољана Д4М1” добија информације о лансирању ракете “Томахавк” из Девесела из руских сателита за посматрање, али и из А-50 (АWАCS).

Русија ће 2019. године кренути са радом са новим радарским базама у Севастопољу домета од 2500 км и могућности раног упозорења.

У закључку, за Русију нема никакве сврхе да удари на америчке лансере у Девеселу, чак и ако су наоружани крстарећим ракетама “Томахавк”. Наиме, ти пројектили, ако би били лансирани на руске циљеве, били би откривени у самом тренутку лансирања. Од самог полетања би били праћени и оборени чим изађу из територијалних вода Румуније.

Наравно, то Павел Фелгенхауер није рекао, јер му је вероватно написано шта  мора да каже, и сада су Румуни у смртном страху да је цела земља мета пројектила “Кинжал”, који су на руским авионима МИГ-31К посебно дизајнирани и постављени за ударе на Румунију.

Руси развили ракету "убицу тенкова", њихови амбрамси не могу да им се супроставе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА