Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Разграничење противуставно, Вучић погазио заклетву!

Председавајући Савеза за Србију и председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да СЗС најоштрије осуђује изјаву министра спољних послова Ивице Дачића да је разграничење са Косовом званична државна политика, јер се тиме крши Устав Србије и заклетва којом је Александар Вучић преузео функцију председника.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

"Месецима уназад смо упозоравали да се овако нешто спрема, као и да је 'разграничење' смоквин лист за признање такозване Републике Косово, које ће проблематизовати југ централне Србије и којим ћемо се трајно одрећи свих наших права и интереса на Косову и Метохији", навео је Јеремић у писаној изјави.

"Јавно питамо актуелни режим како 'разграничење', односно признање такозване државе Косово, може бити државна политика. Како може бити званична политика нешто о чему није јавно расправљано и о чему Скупштина Србије није ни обавештена, а камоли одлучивала“, навео је Јеремић.

Јеремић је упитао како нешто може бити државна политика нешто о чему је само један човек, макар он био и председник Републике, тајно разговарао на приватним састанцима са Хашимом Тачијем, а да о тим разговорима никога није обавестио, него је чак и демантовао да је у таквим разговорима и учествовао.

"Савез за Србију се залаже за компромисна решења у складу нашим Уставом и Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, као и да се пре решавања статусног питања претходно реше сва имовинска питања и питања везана за људска права наших сународника на Косову и Метохији", навео је Јеремић.

Шеф дипломатије Ивица Дачић изјавио је данас да је разграничење званични предлог Србије за разрешење косовског питања у дијалогу са албанском страном, али да још није одређено где би била линија разграничења.

Британски оператор преноса новца MoneyTO покренуо је слање дознака у Србију додајући ову балканску земљу у растућу листу земаља где се тренутно пружа таква услуга. Прочитајте ОВДЕ детаље.

Прочитајте ОВДЕ о чему ће ускоро одлучити Вучић.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Када имате на улици толико људи, не можете их занемарити, морате да им изађете у сусрет. Лидери опозиције могу да очекују телефонске позиве Вучића, позив на састанак да се посаветују како да се изађе из овог лудила. Мислим да су неки разговори већ обављени, али немам доказе за то. Нема тајних дилова и преговора с диктатором", каже Вук Јеремић.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА