Најновије

БРНАБИЋ: Нећу дати оставку - не плашим се вешала, на ултиматуме не пристајем...

Нећу дати оставку, нити пристајем на ултиматуме и уцене - тако је данас премијерка Ана Брнабић одговорила на питање новинара како види захтев СзС државном врху да поднесе оставке.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

"Не морају да чекају до 13. априла, мој одговор је да нећу дати оставку", рекла је Брнабић и истакла да је "ултиматум људи окупљених око СзС, да заједно са председником Републике и председницом Народне скупштине поднесе оставку до 13. априла - ултиматум насилника".

То је, рекла је премијерка, ултиматум људи који су показали да демократију желе да остваре насиљем на улицама, вешалима и моторним тестерама.

"Нисам се уплашила, нити се влада уплашила вешала, претњи и моторних тестера. Поштујемо демократију, Србија је друштво пристојних и нормалних људи и никада нећемо пристајати на ултиматуме од стране насилника и фашиста", рекла је Брнабић.

"Не морају да чекају 13. април, могу већ колико данас поподне да наставе да нам прете, да нам кажу да ли ће и мени сада да онемогуће кретање, да ли ће да блокирају владу или моју кућу, шта ће даље урадити, зато што ни на какво насиље, ни на какве уцене и ултиматуме нећемо пристати", поручила је Брнабић.

Представници СзС недавно су позвали премијерку, председника Србије Александра Вучића и председницу Народне скупштине Мају Гојковић да поднесу оставке и за то им дали рок до 13. априла, када ће, како су најавили, организовати велики протест у Београду.

Председник Србије Александар Вучић истакао је да је Србија добро изабрала када је донела одлуку о војној неутралности, имајући у виду да је таква наша позиција у складу и са трагедијом коју смо преживели, за коју нема оправдања, али и у складу са ситуацијом и променама у свету. Прочитајте ОВДЕ шта је још рекао.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА