Најновије

СВЕ СЕ РАЗВИЈА У НАШУ КОРИСТ: Остајемо један на један са Шиптарима, а онда треба... (ВИДЕО)

Гостујући у емисији "Агора" на Народној телевизији, адвокат Бранко Павловић је рекао да Србија мора да инсистира на поштовању Резолуције 1244, што је и била Путинова порука Вучићу током посете Београду.

Илустрација (Фото: Војска Србије)

Павловић је рекао да Србија на својој страни по питању Косова и Метохије има две велике силе које су сталне чланице Савета безбедности УН, Кину и Русију, и да је ситуација битно промењена о односу на 1999. годину. Он је такође додао да је питање ко је још данас на страни Албанаца, односно ко би био спреман да поново ратује за њих од светских сила.

- Долазимо до позиције где ћемо стати један на један са Албанцима сами. Нико неће хтети да ратује за Албанце – рекао је Павловић додајући да Србија наредних пет година треба војно и економски да јача, а да ће тек онда бити време за дипломатију.

Павловић каже да Србија мора одлучно да тражи примену Резолуције 1244 која предвиђа српску војску и полицију на граници са Македонијом, Албанијом и Црном Гором, вођење монетарне политике и пореске политике на КиМ.

- Србија треба да захтева контролу граница и повратак 200 000 расељених и док се то не испуни да нема наставка преговора – каже Павловић.

Он у емисији говори и проблемима актуелног политичког система у Србији, начину на који можемо победити корупцију, протестима против власти и резервама које има према њима.

Извештај британког новинара који је разбеснео Шиптаре погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА