Најновије

Протест „1 од 5 милиона“ двадесет први пут на улицама Београда

Протест „1 од 5 милиона“, двадесет прву суботу заредом, биће одржан данас, 27. априла, испред Теразијске чесме.

Протест (Фото: Јутјуб)

Након традиционалног окупљања у 18 часова и обраћања говорника, окупљени ће кренути у шетњу Призренском улицом, да би из Бранкове скренули у Поп Лукину улицу, наставили кроз Кнеза Симе Марковића и Париске, до крајњег циља – Библиотеке Града Београда. Организатори нису прецизирали ко ће бити говорници на суботњем окупљању, наш лист сазнаје да ће говорити глумац Бранислав Лечић.

Упркос најавама организатора, због ускршњег празника, не очекује се масован скуп. Према досадашњим најавама, опозиција и организатори протеста „1 од 5 милиона“ припремају новине у наставку протеста од суботе, 4. маја.

Како је наш лист већ писао, у Савезу за Србију тврде да ће бити у центру Београда успостављена „Слободна зона“, где ће се сваког дана одржавати акције посвећене различитим темама и успоставити дежурства. Најављују се дискусије и сусрети на отвореном и распоред „дежурстава“ лидера СЗС који ће разговарати са грађанима.

Локација „Слободне зоне“ још није позната будући да је план био да се одржава у Пионирском парку, у непосредној близини Председништва Србије.

Међутим, министар полиције Небојша Стефановић најавио је да ће на том месту од 3. до 5. маја бити организована традиционална полицијска приредба и сусрети са грађанима „Полиција и заједнице“, те да ће у томе учествовати полицијска коњичка бригада, дресирани пси, нова полицијска возила…

Вучић признао у Пекингу да трпи велике притиске, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА