Најновије

ДА ЛИ ЋЕ АМБАСАДОР ХИЛ ДА РЕАГУЈЕ: Вучић "напоменуо" да су у Пандориној кутији и "амерички староседеоци" (ВИДЕО)

Ако је иједна земља на свету геноцидна творевина то су Сједињене Америчке Државе и то је необорив факт око којег се ретко ко неће сложити. Најездом "западне Европе" на амерички континент, индијанска племена, староседеоци и домороци, брутално су брисани са лица земље. Усвајањем резолуције о геноциду у Сребреници, само је питање времена када ће САД доћи на ред као енциклопедијски пример "геноцида". Вучић је очигледно и то питање имао као тему у многобројним разговорима са званичницима страних земаља поводом "сребреничке резолуције".
Вучић на данашњем сусрету

Вучић на данашњем сусрету

Вучић је, у обраћању приликом данашњег сусрета са Додиком, патријархом и члановима Светог архијерејског Сабора СПЦ, истакао да ће усвајањем резолуције о Сребреници бити отворена Пандорина кутија.

"Јер ће Руси ускоро покренути захтев да се прогласи геноцидом немачко убијања руског и совјетског народа током Другог светског рата. Ми ћемо то тражити исто за оно што су Немци чинили у Србији и за то што су хрватске усташе радиле у Јасеновцу.”, каже председник Вучић. 

“Али да не говорим да ће то да отвори и многа друга питања и за Турску и за неке друге западне силе, од староседалаца америчких до многих других", истиче Вучић.

У сваком случају, како каже, то је за нас веома тешко питање, јер показује какав је однос појединих у региону према нама, али и неких светских сила.

"Све што могу да вам кажем то је да смо се борили, да смо огромну енергију уложили, све време овога света сам и као председник Републике дао за то да им се супротставимо најјаче и најснажније могуће. Чак сам изненађен снагом којим су се људи уједињено борили за наше интересе и хвала вам на томе", нагласио је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић угостио је на ручку патријарха српског Порфирија, Свети архијерејски Сабор СПЦ и председника Републике Српске Милорада Додика, којима се захвалио на помоћи у борби против усвајања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН. 

Погледајте снимак Вучићевог обраћања:

Прочитајте ОВДЕ више о сусрету Вучића, Додика, патријарха и чланова Светог архијерејског Сабора СПЦ

Извор: Правда / РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА