Најновије

ДОМАЋИ ПРОБИОТИК! Очистите црева, избаците вишак воде и отрове из организма!

Поремећаји пробаве су оно са чим се свако од нас суочава с времена на време. Стога нам је потребно средство које ће спречити ово стање или нам помоћи да се вратимо у нормалу.

Зелени смути (Фото: pixabay. com)

Доносимо вам рецепт за напитак који чисти тело, побољшава рад пробаве и даје вам осећај лакоће.

Потребно је: 500 мл млаке прокуване воде; 1 чајна кашичица чиа семена; сок од 1 лимуна; сок од 1 грејпфрута; нарендан комадић свежег ђумбира; 

Припрема: Сипајте воду у шерпу па јој додајте ђумбир и пустите да вода проври док се ђумбир скува (око 5 мин).  Када се вода прохлади додајте јој сок од лимуна и грејпфрута, чиа семе и оставите да одстоји још једно 15 до 20 минута. Конзумирајте током дана.

Овај напитак је савршен пред полазак на море, или/и током боравка на мору. Делује као пробиотик, а уз то и чисти организам.

Чиа семенке
Чиа семенке имају велику количину растворљивих и нерастворљивих влакана. Када се потопе у води, постају 15 делотворније јер формирају неку врсту гела који засићује тело, даље енергију и чисти нам пробаву. Једна порција садржи препоручену дозу влакана дневно, а ово семе помаже да се регулише ниво инсулина, те да се побољша процес варења. 

Чиа семе које у желуцу ствара желе, делује као пробиотик, подстичући стварање добрих бактерија које одржавају здравље цревне флоре. Изузетно су корисне за мршављење.

Лимун
По свом хемијском саставу, сок од лимуна је сличан дигестивном соку. Стога лимун доприноси бољем процесу варење и чишћењу црева. Сок од лимуна смањује надимање, стимулише јетру и уклања токсине. 

Грејпфрут 
Грејпфрут садржи триптофан који нам омогућава да се смиримо и релаксирамо, па самим тим подстиче здрав сан и ублажава иритирајуће симптоме несанице. Грејпфрут садржи и много воде с чим се спречава дехидрација организма. Ово воће прави неку врсту рестартовања целог организма, па се препоручује конзумирање уместо доручка или уз доручак.

Ђумбир
Предност ђумбира је његова  способност да одржава здравље и спречи пробавне сметње. Уклања жгаравицу, надутост и бол у стомаку.

Попијте увече овај сок и ујутру ћете имати мање килограма! више о томе ОВДЕ

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА