Најновије

АДВОКАТ УХАПШЕНОГ СРБИНА: Могли су да му дозволе да се макар обуче

Адвокат једног од Срба кога су косовски специјалци ухапсили на северу Космета претходне недеље уложиће жалбу на меру притвора коју је одредио Основни суд у Приштини.

РОСУ (Фото: Јутјуб)

Косовски специјалци на северу Космета претходне недеље ухапсили су тридесетак особа. Једанаест грађана је повређено. У болници у Косовској Митровици налази се шесторица повређених и њихово здравствено стање је боље, њихове повреде су тешке, али се опорављају.

Основни суд у Приштини у петак увече одредио је једномесечни притвор ухапшеним током полицијске акције у уторак. 

Адвокат Дејан Васић каже да је припремио жалбу.  

"Ја сам већ са викенд радио на жалби, јер ме искуство учи да апелациони суд некада уме да буде милосрднији од првостепеног. Ако смо једном успели да покажемо да тужилаштво није имало довољно доказа, довољно обаразложену основану сумњу, мислим да ћемо успети и овог пута, јер је овај захтев тужилаштва испод сваког критеријума", рекао је Васић.

Истиче да је тужилац био дужан да на јасан и недвосмислен начин образложи зашто сумња и да наведе сведоке који поткрепљују ту сумњу.

"Очекујем да ће апелацион суд бити мало непристраснији и одредити неку од блажих мера и пустити их да се бране а слободе", наводи Васић.

Каже да је приликом привођења његовог клијента употребљена прекомерна сила.

"Он је један професоналац, добар полицајац кога је довољно било да позову у полицијску станицу и он би се том позиву одазвао. Мислим да није било потребе да му упадају у стан и приводе на тај начин", каже адвокат.

"Показао ми је повреде на нози, није могао да понесе своју протезу. Отишао је у доњем вешу у полицију, могли су да му дозволе да се макар обуче, он је њихов колега", истако је Васић.

Косовски специјалци упали су у уторак ујутру на територију све четири општине са српском већином на северу Косова и Метохије и том приликом ухапсили 11 полицајаца српске националности и девет цивила из Зубиног Потока. 

Прочитајте ОВДЕ шта је Иса Мустафа изјавио о Хашиму Тачију.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА