Најновије

АМЕРИКАНЦИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА НУКЛЕАРНИ РАТ? Грешком испливао шокантан документ Пентагона: "Победићемо"

Документ Пентагона "Нуклеарне операције" на кратко је, грешком или намерно, био доступан јавности, а у делу који посебно привлачи пажњу наводи се да би САД могле да победе у сукобу атомским оружјем.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Текст који је објавио активиста Федерације америчких научника (ФАС) Стивен Афтергуд спомиње "фундаменталне принципе и навођење планирања, извршења и процене нуклеарних операција" и сувопарно описује употребу оружја које би могло да уништи цивилизацију. 

Амерички стратези пишу да би, у случају да 2021. истекне СТАРТ споразум између САД и Русије о контроли нуклеарног наоружања, употреба атомских бомби могла да "створи услове за одлучујуће резултате и поврати стратешку стабилност".

Стратешке бомбардере који носе овај товар описују као нафлексибилнији део тзв. нуклеарне тријаде, коју чине авиони, подморнице и интерконтиненталне балистичке ракете.

Они су, како пише у документу, најбољи доказ одлучности да се нападне, док такође могу бити опозвани у току лета. Случајно или не, бомбардери Б-52 су пресретнути у понедељак изнад Балтичког и Црног мора, близу руских граница. 

Није јасно зашто су ови планови уопште, макар на кратко, постали доступни свима, али су повучени недељу дана касније уз образложење да је да су намењени интерној употреби.

Путин најавио рат са Америком. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА