Најновије

НИСМО НИ МИ НАИВНИ: Они морају да буду најчвршћи браник наше земље када је било који безбедносни изазов у питању! (ФОТО)

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас, поводом обележавања Дана Жандармерије, да ова јединица мора да буде најчвршћи браник наше земље и када је тероризам, криминал или било који други безбедносни изазов у питању.

Жандармерија (Фото: муп)

“О вама много говори поглед наше деце и грађана када их штитите. То је поглед пун захвалности и радости што сте ту за њих. Али о вама много говори и поглед нарко-дилера и осталих криминалаца који је пун страха и то страха који морају да имају пред законом. Ви заједно са другим организационим јединицама Министарства унутрашњих послова морате да добијете ту битку против људи који угрожавају безбедност наше земље” - рекао је Стефановић, поручивши да ће МУП наставити да се бори за боље услове рада ове јединице.

Стефановић је захвалио свим припадницима ове јединице јер никад нису заборавили на своје погинуле и преминуле колеге, као ни на њихове породице.

“На томе хоћу да вам захвалим, јер сам у свим овим годинама имао прилику да видим једну веома племениту црту ове јединице - да никад не заборавља своје настрадале колеге и њихове породице. Увек проналазе начин да помогну њиховим породицама и да учине да се никада не осећају да су заборављени ни они, ни њихови родитељи. Хоћу да вам се захвалим за такву врсту бриге и пажње јер то показује да сте велики људи” - поручио је министар Стефановић.

Командант Жандармерије Дејан Луковић истакао је да је ова јединица прошла кроз различита искушења и да су кроз та искушења градили јединиство и снагу ове јединице, стално потврђујући вољу за даљим радом на њеном унапређењу и развоју.

“Задовољни смо што је руководство нашег Министарства показало својом константном подршком да цене нашу посвећеност и пожртвованост у раду. Та подршка се огледа у набавци опреме, униформи, наоружања и возила, али и расписивању конкурса за попуњавање редова наше јединице Жандармерије” - рекао је Луковић.

Он је поручио да ће Жандармерија, као и до сада, своје задатке извршавати професионално и одговорно.

Жандармерија (Фото: муп)

 

 

Како су кадети војне академије показали невероватно умеће, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА