Најновије

ОДАТА ПОЧАСТ УБИЈЕНИМА У ЛОГОРИМА: Муслимански кољачи из Сребренице поткивали Србе и набијали их на ражањ!

Чланови Удружења "Источна алтернатива" Републике Српске и група грађана, одали су данас пошту Србима убијеним у сребреничким логорима и положили цвеће код зграда бивше полицијске станице и Основног суда у Сребреници, у којима је у протеклом рату убијено десетине српских цивила и војника.

Насер Орић (Фото: Јутјуб)

Активисти Удружења "Источна алтернатива" нису добили сагласност Општине да поставе спомен-плочу на зграду бивше полицијске станице са именима Срба који су у том логору мучени и убијени, преноси РТРС.

Како се наводи, на спомен-плочи, коју су оставили уз зграду општине, написано је "Српским мученицима зверски убијеним" и наведена су имена особа за које постоје сви докази и сведоци да су мучени и убијени у бившој згради полицијске станице у Сребреници.

Председник Удружења Војин Павловић рекао је да у Сребреници није почињен геноцид над Бошњацима, како то намеће међународна заједница и западни медији, него су Срби ситематски убијани и уништавано све српско током целог рата.

- Злочини су почињени на обе стране и то морају сви да признају ако се жели доћи до истине - рекао је Павловић.

Како је рекао, Срби у сребреничким логорима су "мучени, клани, набијани на ражањ, поткивани" и умирали су у највећим мукама.

- Њихова имена се знају и та се места морају обележити јер је то истина која се не сме скривати и заборавити и обавеза потомака - рекао је Павловић.

Он је позвао начелника општине Младена Грујичића да објасни породицама убијених чија су имена написана на спомен-плочи, да ли су они живи и да ли су у Немачкој или неким другим земљама, "као неки чија имена се налазе у бошњачком Меморијалном центру у Поточарима".

- Нико није одговарао за злочине почињене над заробљеним или Србима који су на почетку рата остали лојални муслиманској власти, а сви су завршили у сребреничким казаматима, одакле су само ретки размењени и кратко након тога умрли од последица тортуре, као ни за остале злочине над Србима у Подрињу, што је жалосно и срамота правосуђа - рекао је Павловић.

Орићеви кољачи у демилитаризованој зони били наоружани до зуба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА