Најновије

ЗБОГ ОВОГА СУ ГА УБИЛИ: Вицепремијер слушао вођу Кима, а онда направио неопростив грех! (ВИДЕО)

Северна Кореја је погубила заменика премијера зато што је показао непоштовање (заспао) за време састанка којим је председавао Ким Џонг Ун, а још два функционера су послата на "преваспитавање", саопштили су данас званичници те земље.

Ким Џонг Ун (Фото: Синхуа)

"Потпредседник владе задужен за образовање Ким Јонг-џин је погубљен", рекао је портпарол уједињеног министарства Јеонг Јон-хи на редовном брифингу.

"Ким је стрељан као 'антистраначки и антиреволуционарни агитатор'", рекао је неименовани званичник министарства.
"Ким Јонг-џин је осуђен јер је заузео лошу позу док је седео испред говорнице на седници севернокорејског парламента, због чега је покренута истрага у којој су откривена и друга кривична дела", наводи се у саопштењу за новинаре.
У саопштењу се наводи да је заменик премијера "изазвао гнев председника Кима зато што је задремао за време састанка због чега је ухапшен на лицу места и приведен на интезивно испитивање у Министарство државне безбедности", наводи се у саопштењу за јавност. Осим погубљења министра, после овог састанка још два фунционера су послата на "преваспитавање".
Од преузимања власти након смрти свог оца 2011 године, Ун је погубио или сменио велики број високих функционера са циљем, како кажу аналитичари, учвршћивања сопствене моћи, преноси АФП. Јужнокорејска новинска агенција наводи да је за време Кимовог мандата погубљено више од 100 функционера.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА