Најновије

ЛАВРОВ ЗАБРИНУТ: САД шаљу смртоносно оружје у свемир, следи нова фаза трке наоружања!

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да ће америчко распоређивање оружја у космосу представљати нову фазу у трци наоружања.

Сергеј Лавров (Фото: Риа)

- Ми смо забринути због америчких планова да распореди смртоносно оружје у свемиру, које се иначе већ примењује. То ће водити новој трци у наоружању - рекао је Лавров.

Он је на самиту земаља групе Брикс подсетио да су Русија и Кина већ представиле нацрт предлога за спречавање ширења оружја у свемиру на конференцији у Женеви.

- Ценимо то што су земље Брикса подржале годишње резолуције о овом важном питању на седницама Генералне скупштине УН - рекао је Лавров.

Шеф руске дипломатије истиче да је међународна безбедност посебно угрожена повећавањем војних буџета неколико земаља и распадом вишедеценијске архитектуре стратешке стабилности, пренео је ТАСС.

- Забрињавајући примери су напори САД која покушава да поништи споразуме о ракетној одбрани и смањењу нуклеарног оружја. Постоје несигурности и у вези Споразума о нуклеарним ракетема средњег домета. Ми смо предложили продужење тог уговора, али још нисмо добили одговор САД - закључио је Лавров.

Прочитајте ОВДЕ шта то Руси тестирају да би проверили Амере.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА