Најновије

ХИТ У НАЈАВИ! Поводом 14. повлачења признавања независности Косова, прослављени музичар Бора Ђорђевић смислио како да се захвали Дачићу!

Музичар и песник Бора Ђорђевић честитао је Ивици Дачићу на 14. повлачењу признавања независности Косова које је стигло из Централноафричке Републике и најавио да ће на наредном албуму Рибље чорбе једну песму посветити њему.

Бора Ђорђевић (Фото: јутјуб)

 Рефрен иде: "Министар иностраних послова певањем руши признавање Косова. Носите стомачић к'о Ивица Дачић" - изјавио је Ђорђевић и оценио да Дачић обавља сјајан посао.

Када је реч о суштини косовског проблема, он сматра да се заправо ради о Трепчи и рудама којима је Косово обилато снабдевено и има их за вишедеценијску експлоатацију.

У серијалу разговора Косинус, он објашњава да му је, између споразума и замрзнотог конфликта, ближа ова друга варијанта.

Решење не види у учешћу међународне заједнице, уверен да многи међу њеним представницима ни не знају где је Косово.

- Толико је преговарано, толико је било посредника у преговорима и толико су преговори потцењивачки и уцењивачки за Србију, да о тим преговорима не бих претерано ни размишљао - поручио је Ђорђевић.

Као пример, он помиње односе Кине и Тајвана и признаје да "нити смо ми Кина, нити је Косово Тајван", али је то "ситуација у којој Кина не признаје Тајван ни у лудилу".

Ђорђевић је, међутим, свестан да је једна ситуација де факто, а друга де јуре и објашњава да "Косово де факто постоји, док де јуре, правно, Косово не постоји".

- Тако је у преамбули нашег Устава за коју смо се толико борили - нагласио је Ђорђевић и подсетио да је такав Устав једва прошао и да је морао и патријарх Павле да интервенише.

Да ли ће се Караџићева жалба окренути у његову корист, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА