Најновије

СВЕДОК-САРАДНИК ДЕЈАН МИЛЕНКОВИЋ БАГЗИ ОТКРИО НЕПОЗНАТЕ ДЕТАЉЕ: Ђинђића хтели да убију после 5. октобра

Српског премијера Зорана Ђинђића планирали су да убију одмах после 5. октобра 2000. године, када је са власти свргнут Слободан Милошевић!

Ђинђић (Фото: Јутјуб)

Ово је у свом шокантном сведочењу открио сведок сарадник Дејан Миленковић Багзи (49), на суђењу за побуну „црвених беретки“. када га је испитивао Звездан Јовановић (54), осуђен за убиство премијера Зорана Ђинђића.

Багзи није прецизирао ко је намеравао да убије премијера, али је открио да је то чуо када је Ђинђић дошао у његову кућу у Сурчин на састанак с Милорадом Улемеком Легијом и Душаном Спасојевићем Шиптаром.

Звездан је питао Багзија да ли је с Љубишом Бухом и Душаном Спасојевићем организовао састанак Зорана Ђинђића и Легије у својој кући и био присутан на њему. Багзи је одговорио потврдно и описао догађај:

- То је било 5. октобра, ноћ после тога. Тад ме је чак и Легија назвао телефоном. Није могао да добије Душана, није могао да добије Чумета и онда је рекао да ја пробам да нађем и Чумета и Душана, да је добио неко наређење да убије као покојног премијера, да се нешто дешава чудно и да пробају да организују тај састанак који је одржан код мене у кући, у Сурчину -прецизирао је Багзи.

Звездана је занимало како је успео да доведе Ђинђића на састанак.

- Нисам ја успео. Ја сам звао сам Чумета, а он је неког назвао, да л’ Драгољуба Марковића или неког другог, па смо ступили у контакт - рекао је он и на инсиситирање Звездана да ли је Ђинђићево обезбеђење дошло до његове куће или је остало негде даље, одговорио да мисли да је оно остало негде на бензинској пумпи.

Багзи је открио и да је Легија тајно снимао Ђинђића када је долазио на протест ЈСО у Кули, у новембру 2001. Он је додао да су тада поставили и свог камермана да снима тајно премијера.

- Премијер није ни знао да ће да буде сниман и завршило се том њиховом победом. Тачније, победом Душана и Легије. Мада, када је Легија дошао после свега у Шилерову, рекао му је: „Јеси ли видео какав је снимак испао, како је све испало“, Душан му је одговорио: „Еј, па дај да дамо паре овом камерману“. Легија му је рекао: „Нема потребе да му дајемо, ја сам му купио ту камеру“ - навео је сведок сарадник.

Багзи је обелоданио и да је Шиптару било криво што после протеста није смењен тадашњи министар полиције Душан Михајловић, али да Легији до тога није било стало.

- Завршило се тако, били су задовољни и Легија и Душан, с тиме што је покојном Душану више било криво што није успео да смени и Душана Михајловића. Он је баш био да се и овај смени. Легија је рекао да је то највише што су могли да добију - казао је Багзи.

Два хероја Русије и седам капетана погинуло у истраживачкој подморници. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА