Најновије

ДОДИК БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Мени кажу да сам диктатор, а шта је тамо у Федерацији? БиХ показала да је неспособна и непотребна земља

Босна и Херцеговина је показала да је неспособна и непотребна земља и да не може да оствари ниједан добар резултат, оценио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и додао да је Сарајево одлучило да игра игру условљавања, али да Република Српска на те услове неће пристати.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је рекао да је очекивао да ће власт на нивоу БиХ бити формирана у децембру, али да је очигледно да СДА поново жели да бира представнике из Републике Српске.

“Прошли пут политичко Сарајево изабрало је мањину из Српске да формира власт на нивоу БиХ“, рекао је Додик.

Изабере ли поново опозицију из Републике Српске за свог партнера, што Додик оцењује као реално тешко, изабраће, каже, драстичну мањину, али и направити акт о распаду БиХ. Он је поручио да је доста непоштовања воље српског народа.

“Или ћете се договарати са релевантним представницима српског народа који су у овом тренутку конституисани скупштинској већини, Влади или ћете имати то што тражите. Оно што ћемо ми учинити јесте да ћемо прво донети одлуке, а све већ имамо припремљено. Ми ћемо то донети у току ноћи и прекинућемо систем индиректног опорезивања“, навео је Додик.

Како је додао, још један доказ да је БиХ нефункционална и неодржива је и то што би, услед неформирања Савета министара, Денис Звиздић од 6. августа требало да буде на две функције, у извршној и законодавној власти.

„Како је могуће да човек буде председавајући Савета министара и Парламентарне скупштине БиХ? Па где то има? А мени кажу да сам диктатор и кажу ми да је овде диктатура, режим. Шта је то тамо? Да ли се то може објаснити либерално-демократском свету“, упитао је Додик.

Он је истакао да грађанима у Републици Српској гарантује мир и позивао их да, када дође време за то, подрже одлуку Народне скупштине, обаве своју грађанску дужност и изађу на референдум.



Прочитајте ОВДЕ шта је велика претња за цео Балкан.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА