Најновије

БРНАБИЋ: Тек ћемо реаговати на "бланко забрану" Приштине

Председница Владе Србије Ана Брнабић најавила је да ће Београд реаговати на одлуку Приштине о забрани уласка на Космет свим српским званичницима.

Ана Брнабић (Фото: srbija.gov.rs)

Ана Брнабић је у изјави за Танјуг указала на све веће провокације Приштине, које, истиче, утичу на регионалну безбедност, сарадњу и повезивање.

Према њеним речима, Приштина све учесталије повлачи такве потезе, укључујући јучерашњу одлуку о "бланко забрани" свим званичницима из централне Србије да путују на територију Косова и Метохије.

"То је нешто на шта ћемо тек реаговати", поручила је Брнабићева.

Премијерка је рекла и да ће Србија ове године поново ићи на регионални самит у оквиру Берлинске иницијативе.

"Идемо самоуверено, јер имамо ситуацију да је Србија поново дала све од себе, да има конкретне резултате и шта да покаже и поред тога што је од претходног састанка до сада на агенди било много више сметњи регионалном повезивању и сарадњи", истакла је Брнабићева.

Она је тако одговорила на питање са каквим очекивањима иде на састанак, имајући у виду да Берлински процес подразумева сарадњу на заједничким пројектима у региону, али да није узео у обзир могућност политичке хировитости Приштине, односно могућност нелогичних потеза, какав је, на пример, увођење такси.

Радио је против Срба, ширио гнусне лажи! А ево како му се то вратило! Овај злотвор се променио до непрепознатљивости! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА