Најновије

ТЕХЕРАН ШОКИРАО СВЕТ: Иранци развили ПВО за обарање крстарећих и балистичких ракета! Домет чак 400 км (ВИДЕО)

Иран је саопштио да је развио унапређени локални систем ракетне одбране с дометом од 400 километара од крстарећих и балистичких ракета и дронова.

Нови ирански систем ракетне одбране (Фото: Јутјуб)

Иранска државна телевизија приказала је снимак Фалака, возила и покретне радарске инсталације, наводећи да је реч о побољшаној верзији система Гама, за који стручњаци кажу да је урађен на основу руског модела.

Западни војни аналитичари наводе, међутим, да Иран често претерује када говори о својим војним капацитетима, иако је забринутост због његових балистичких ракета дугог домета навела Вашингтон да прошле године иступи из споразума постигнутог 2015. између Техерена и великих сила који је предвиђао ограничење његово нуклеарног програма у замену за олакшање економских санкција.

“Овај систем има високе могућности и може да открије све врсте крстарећих и балистичких ракета и дронова”, рекао је генерал Алиреза Сабахифард, командант ваздушне одбране иранске армије.

Како преноси полудржавна агенција Мехр, Сабахифард је рекао да је Фалак унапређена локална верзија система који је већ дуго ван употребе.



Прочитајте ОВДЕ како Сиријска арапска војска сатире непријатеља.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА