Најновије

ШИПТАР ИДЕ НА РИБАЊЕ У ХЕЛСИНКИ! Пацоли мора челницима ЕУ да објасни таксе на робу из централне Србије

Вршилац дужности министра иностраних послова такозваног Косова Беџет Пацоли отпутовао је у Хелсинки да би, како пише Коха, сутра разговарао о таксама које је Приштина увела на робу из Србије и Босне и Херцеговине.

Беџет Пацоли (Фото: Јутјуб)

У Хелсинкију ће министри спољних послова земаља чланица ЕУ и они са Западног Балкана расправљати, између осталог и о таксама на увоз робе из централне Србије и БиХ, наводи Коха.

Такође ће, пише, бити разговора и о ситуацији у Босни и Херцеговини, где ни десет месеци након избора није формирана извршна власт.

Одлазећа шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини по први пут, поред министара земља кандидата за чланство у ЕУ, на састанак Савета ЕУ министра званично је позвала и представника Приштине.

У Европској комисији овај потез Могерини објашњавају као "неопходност и корист" од учешћа "свих са Западног Балкана", у важној дискусији о томе како напредовати у регионалној сарадњи".

"Свих шест партнера са Западног Балкана су позвани на ове разговоре. У питању је неформална дискусија о свим заједничким спољним и безбедносним аспектима регионалне сарадње и неопходно је и корисно учешће свих партнера", наводи се у у изјави ЕУ портпарола.

Прочитајте ОВДЕ како је албански новинар Идро Сефери дигао Србију на ноге.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА