Састојци:
-300 г пилетине
-сок од пилећег печења
-шољица бујона
-главица лука
-кашика маслаца
-0,5 кашике брашна
-со
-бибер
-шаргарепа
-кашичица млевене црвене паприке
-пола шољице грашка из лименке
-кашика сецканог першуна
-1 кг кромпира
-2 кашике млека
-200 г маслаца
2 жуманца
Припрема:
Испеците пилетину или насецкајте пилеће печење. Огулите кромпир, нарежите их на коцкице и кувајте у посољеној води док не омекшају. Још врућ кромпир уситните дробилицом за пире додајући мало млека и маслаца.
Месо од пилећег печења ситно насецкајте. Лук очистите и препржите на мало маслаца, додајте брашно, пржите још неколико минута те залијте супом и соком од печења. Додајте коцкице шаргарепе и оцеђени грашак. Посолите, побиберите, додајте сецкани першун и млевену паприку, па кувајте неколико минута. Умешајте комадиће ситно сецканог пилећег меса и оставите на ватри само да се добро загреје.
Загрејте пећницу на 220°степени. Дубљу посуду за печење премажите маслацем и обложите шољицом пасираног кромпира. Посложите по њему месо са соком те прекријте преосталим кромпиром. Умутите жуманца и прелијте их по смеси од кромпира. Ставите питу у добро загрејану рерну док се кромпир на врху не запече.
Рецепт за најукуснију пилетину коју ћете икад пробати, а спрема се за 10 минута прочитајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф