Најновије

КОСОВО У ИНТЕРПОЛУ - КРИМИНАЛ БЕЗ ГРАНИЦА! Знате ли зашто страхују сви светски шефови полиције?

Члан Светске асоцијације шефова полиције Марко Ницовић је оценио да светски шефови полиције страхују да ће се, уколико Косово уђе у Интерпол, отворити бескрајна могућност за злоупотребе, а криминал више неће имати границе.

Илустрација (Фото: Правда)

Ницовић сматра да светски шефови полиције, чијем је заседању и сам присуствовао у Орланду, страхују да ће уколико дође до уласка Косова у Интерпол криминалци добити место где би бити заштићени, јер би имали где да се склоне и где да се крију.

- Криминал без граница је права дефиниција за то што ће се догодити уколико Косово уђе у Интерпол. Таква ситуација значила би стварање паравана за све криминалне радње које се тамо одвијају. Албански криминалци и територија Косова и Метохије постаће безбедно уточиште за светске криминалце. Тамо их нико не би тражио, а они би за узврат плаћали добру суму новца албанским криминалцима за то сакривање. На тај начин би се сводили рачуни, рекао је Ницовић.

Такође постоји бојазан, сматра Ницовић, да би се и наши званичници могли наћи на потерници, само да би им вратили понижења, која су доживели када су били хапшени.

Поводом новог заседања Генералне скупштине Интерпола, он је оценио да косовски Албанци већ дуго планирају улазак у Интерпол и да су припремили разне поклоне, ролекс сатове, аутомобиле.

Ницовић је подсетио да, према статуту Интерпола, за пријем нове чланице у ову организацију гласају земље које се налазе у сали, где се одржава заседање Интерпола.

-Оне земље које имају политички став да се не гласа за Косово, можда ће изаћи из сале и остаће само оне које хоће да гласају за њих. Интерпол је асоцијација криминалистичких полиција света и сада видимо да може бити употребљен у политичке сврхе, иако по суштини није политизован, рекао је Ницовић.

Према његовим речима, отвара се бескрајна могућност злоупотребе и она буде само ограничена маштом.

Узимајући све досадашње чињенице у обзир, стиче се утисак да је питање чланства Косова у Интерполу у овом тренутку мање безбедносно, а више политичко, те да је ово четврти официјелни покушај Приштине да уђе у чланство Интерпола.

-Сада, видимо из досадашњих информација да се ту не бирају средства. Иако је у зони високе политике, средства се не бирају. У питању су политичка лобирања, притисци, примењују се и прљаве методе, куповине гласова, подмићивање, каже Ницовић.

На питање како коментарише наводе медија да је Хашим Тачи дао 1,3 милиона евра да његово име буде скинуто са потернице Интерпола, као и то да ли је мала или велика цена за такву "услугу", Ницовић одговара:

- За такву услугу цена је мала. То мора је услуга која сигурно много више кошта, И Храдинај је сигурно много виђше платио за такво лобирање које је довело до тога да буде скинут са Интерполове потернице.

Све ово показује на сумрак међународног права, јер Косово није независна држава, а Интерпол је неполитичка организација, али се одигравају велики политички притисци и политичка борба.

Стручњаци сматрају да може да се деси да Косово дође на дневни ред за гласање и додају да је геополитичка ситуација таква да се Западу жури да Приштину интегрише у неке глобалне токове.

Анализирајући инциденте на заседању Генералне скупштине Интерпола у Дубаију, када је косовски Албанац напао члана српске делегације, стиче се утисак да Албанци са Космета сматрају да је улог толико велики да су сва средства дозвољена.

То је потврда да Косово ипак није завршена прича, јер ако је све завршено онда нема потребе да се тако боре за сваки корак ка званичном признању.

Изгледа да је Запад себи поставио датуме и границе до којих мора да заврши посао и сада је борба на живот и смрт.

Шта је амерички председник рекао о Србима и доласку у Србију прочитајте ОВДЕ.

Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА