Најновије

ТРАМП ТОНЕ СВЕ ДУБЉЕ: Не смирује се скандал са Украјином, а сад је откривено и шта је рекао Лаврову!

Амерички председник Доналд Трамп рекао је руском министру спољних послова Сергеју Лаврову током састанка у Овалној соби 2017. године да није забринут због мешања Москве у америчке председничке изборе јер САД то раде у другим земљама, због чега је Бела кућа ограничила приступ транскрипту тог разговора на неуобичајено мали број људи, пише Вашингтон пост, позивајући се на три бивша званичника.

Трамп и Лавров (Фото: Министарство одбране Русије)

Трампов коментар био је део његовог сада већ чувеног разговора са Лавровим и руским амбасадором Сергејем Кисљаком, у којем је амерички председник открио строго поверљиве информације о извору обавештајних података о Исламској држави.

Трамп је тада рекао и да га је отпуштање директора ФБИ претходног дана, усред истраге те агенције о наводној координацији његове кампање са Русијом, "ослободило великог притиска".

Према речима бивших званичника Беле куће, меморандум о састанку био је ограничен на само неколико људи са највишим безбедносним одобрењима, како председникови коментари не би доспели у јавност.

Бела кућа је била посебно узнемирена Трамповим опаскама о изборима јер је изгледало као да председник опрашта Русији напад који је био усмерен на то да му помогне да буде изабран, али и због тога штосе чинило да Трамп позива Русију да се меша у изборе и у другим земљама, рекли су бивши званичници Вашингтон посту.

Како је листу рекао четврти извор из Беле куће, Трамп се жалио Лаврову да је "цела та ствар око Русије" наноси штету добрим односима те земље.

Трамп је наводно рекао:"Могао бих да имама сјајне односе са вама, али знате каква је наша штампа".

Стављање Трампових разговора са страним званичницима под ознаку тајности тренутно су централни део истраге о његовом опозиву коју су протекле недеље покренули демократски посланици, након што је неименовани узбуњивач открио детаље телефонског разговора Трампа са украјинским колегов Владимиром Зеленским у којем је од њега тражио да истражи његовог ривала на председничким изборима Џоа Бајдена.

Узбуњивач је тврдио да је Бела кућа покушала да ограничи приступ документима и транскриптима овог и других разговора, преносећи их у тајну рачунарску мрежу која није предвиђена у те сврхе.

Прочитајте ОВДЕ  какву је то јаку поруку упутио Лавров.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА