Најновије

БОЦАН-ХАРЧЕНКО СА СТЕФАНОВИЋЕМ: Ево које су последице уласка тзв. Косова у Интерпол!

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком о сарадњи двеју земаља у области унутрашњих послова.

Александар Боцан Харченко и Небојша Стефановић (Фото: mup.gov.rs)

Они су оценили да је досадашња полицијска сарадња одлична, али и разговарали о њеном даљем унапређењу кроз конкретне активности у циљу едукације полицијских службеника у области борбе против прања новца и финансијских истрага, обезбеђења важних личности и објеката, као и борбе против организованог криминала и тероризма.

Министар Стефановић је и на данашњем састанку изнео аргументе Србије против поновног захтева такозваног Косова за чланство у Интерполу и нагласио да од одржавања прошлогодишње Генералне скупштине Интерпола у Дубаију, на којој је овај захтев већ одбијен, није дошло ни до каквих промена које би довеле до одступања од тадашње одлуке.

Стефановић је такође указао да би последице евентуалног пријема такозваног Косова биле несагледиве, почев од могућности озбиљних злоупотреба базе података Интерпола које би могле доспети у руке криминалаца и терориста.

Амбасадор Боцан-Харченко истакао је да две земље спаја традиционално пријатељство и да Руска Федерација поштује суверенитет и територијални интегритет Републике Србије, као и да њен став по питању поштовања међународног права остаје непромењен.

Дачић разбио планове запада! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА