Најновије

АМЕРИ НЕЋЕ ЗНАТИ ШТА ИХ ЈЕ СНАШЛО: Србија највећи победник у рату Истока и Запада!

Србија се нада да ће прве количине гаса кроз "Турски ток" добити до краја ове године, рекао је српски предсједник Александар Вучић за РИА Новости.

Владимир Путин и Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Надам се до краја године. Обавили смо свој посао... Сада чекамо да бугарска страна заврши свој посао и повеже цевоводе. А онда, надам се, добићемо прве количине гаса до краја године... Кажу септембар, али ја сам увек скептичан, па зато кажем до краја године. То ће бити огромне, огромне и веома важне вести за наше грађане, као и за индустрију - рекао је Вучић.

Осмог јануара у Истанбулу су руски председник Владимир Путин и турски лидер Редшеп Таип Ердоган званично пустили у рад "Турски ток".Заменик државног секретара САД за политичка питања Дејвид Хејл поручује да је Вашингтон против градње другог крака подводног црноморског гасовода Турски ток. Крака који би преко Бугарске и Србије снабдевао земље Балкана и централне Европе. Можда и Италију
 
Подсетимо, заменик државног секретара САД за политичка питања Дејвид Хејл поручио је половином јануара ове године да је Вашингтон против градње другог крака подводног црноморског гасовода Турски ток. Крака који би преко Бугарске и Србије снабдевао земље Балкана и централне Европе. Можда и Италију.

У интервјуу Бугарском националном радију рекао је да Вашингтон Турски ток, а и његов други крак посебно, сматра "геостратешким пројектом Русије".

- Разумемо да је енергетска  безбедност веома важна за Европу и јасно нам је да ће и наши савезници бити моћнији и поузданији ако имају безбедан доступ изворима енергије. Међутим, проблем је у томе што Москва на све то другачије гледа. Она своје изворе енергије користи као политички инструмент за вршење притиска, а жели да подели Европу.

Тешко да и сам Хејл у ово верује, али је у наставку рекао:

- Северни ток-2 и други крај Турског тока постали су проблем јер не обезбеђују енергетску диверсификацију за Европу. Они дестабилизују зато што Русија добија могућност да заобиђе гасоводе на украјинској територији".

Све је ово изговорио као да Москва није претходних дана са Кијевом потписала нови петогодишњи уговор о транзиту руског гаса преко Украјине за Европу.

Баш брига Стејт департман што Русија гасовод Северни ток-1 никада није ни покушала  да користи „да подели Европу"! Баш га брига што Немачка у Северном току-2 не види ни притисак ни инструмент за „поделу Европе"! Баш га брига што је Москва пре неки дан са Кијевом потписала нови петогодишњи уговор о транзиту руског гаса преко Украјине за Европу!

Историјском ревизионизму се мора стати на пут! Борићемо се само истином! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА