Најновије

СКАНДАЛ ПОСЛЕ ПОСЕТЕ ВУЧИЋА: Опрему коју је донирао средњој школи у РС претресају међународне снаге!

Припадници ЕУФОР-а траже од директора Гимназије у Мркоњић Граду да преконтролишу опрему коју је председник Србије Александар Вучић донирао Машинској школи и тој гимназији.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Директор Гимназије Зоран Бјељац рекао је да је добио телефонски позив из Канцеларије ЕУФОР-а у Бањалуци и да су питали да ли могу да дођу у посету Гимназији и Машинској школи да се распитају о донацији председника Србије овим школским установама.

"Одговорио сам да таква посета није могућа без одобрења ресорног министарства и ту је наша конверзација завршена", изјавио је Бјељац за АТВ.

Министарка просвете и културе Републике Српске Наталија Тривић је рекла да је тај ресор примио информацију од директора Гимназије из Мркоњић Града у вези са најавом припадника ЕУФОР-а да би хтели да дођу у школу да би проверили и прегледали опрему коју је донирао председник Вучић.

"С обзиром на све законске и друге акте којима је регулисан рад, у школе не сме да уђе нико без посебних овлашћења и без упућеног захтева. С обзиром на то да Министарство просвете и културе Републике Српске није запримило никакав захтев, нисмо у могућности да одобримо било какав улазак припадника ЕУФОР-а у просторије Гимназије у Мркоњић Граду", рекла је Тривићева.

Реч је о две донације - једна, која је стигла јуче, рачунарска опрема и књиге, а друга је донација 600.000 КМ, која ће тек уследити.

О чему су причали Жозеп Борел и Хашим Тачи прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА