Најновије

Какав сценарио чека Србију? Већ преко 400 нових случајева...

Ана Брнабић је објавила најновије информације о коронавирусу у Србији, и навела да је јуче до 20 часова забележено преко 400 случајева коронавируса.

Корона у Србији (Фото: Јутјуб)

Званични подаци, за последња 24 часа, биће објављени у среду у 15 часова, а према наводима др Предрага Кона коронавирус у свим земљама око Србије показује велики потенцијал и брзо се преноси.

За уторак су подаци били много већи него протеклих дана. Према званичним подацима до 15 часова у уторак, преминуле су две особе, док је заражено још 326 особа.

Јучерашњи број новозаражених највећи је још од 1. августа када је број заражених био 330, а готово половина, односно 155 новозаражених, сада је из Београда.

У уторак ујутру, др Кон је навео да само од нашег понашања зависи колико ћемо вирус успорити. Према његовим наводима, трећи талас може да траје 12 до 16 недеља са успоравањем.

"Што га више успоримо то ће мање људи имати трагичан исход“, рекао је Кон.

Директор Клиничког центра у Крагујевцу доктор Предраг Саздановић је рекао да се епидемија полако шири свуда у Србији.

"Замислимо једну ситуацију да је данас 15. новембар и да Србија обара све дневне рекорде у броју новозаражених и да треба да славите своју славу, рецимо Аранђеловдан, а ви немате кога да позовете, јер су сви који познајете или заражени или на интензивној нези", рекао је Саздановић.

Указао је да наводи ову апокалиптичну верзију, јер она може да се деси за 15-20 дана.

Епидемиолог Бранислав Тидоровић, ипак, наводи да тај број није нагло порастао.

“Што мислите да је то нагло кад смо пре тога имали 260. Ништа се не дешава неочекивано. Имаћемо повећање, имаћемо падове, па ћемо опет имати повећања”, каже саговорник.

Он је истакао да да понедељак никада не покаже праву ситуацију.

Подсетимо, ситација са коронавирусом у околним земљама постаје све опаснија. У Црној Гори је према последњим подацима умрло још 7 особа, док је 132 новозаражених. У Албанији је ситација такође озбиљна. Након што је објављено да је заражена 301 нова особа, огласио се албански премијер Еди Рама, који је изјавио је да он предузима све мере како би се избегло друго затварање земље због вируса ковид 19.

Због погоршане епидемиолошке ситуације у Републици Српској, Штаб за ванредне ситуације донео је меру обавезног ношења маски и на отвореном. У Хрватској је у последња 24 сата регистровано 890 нових случајева коронавируса. За исти период у Загребу је пријављено 293 нових случајева заразе.

Ситуација је алармантна и када је реч о оболевањима међу здравственим радницима. Наиме, у Хрватској је тренутно 1.620 здравствених радника оболело од коронавируса, од којих је 427 активних и више од 1.000 у самоизолацији, изјавио је данас министар здравља Вили Берош.

Дачић на челу Скупштине, казна или покушај да спаси СПС прочитајте ОВДЕ.

Извор: Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА