Најновије

ХИТАН ЗАХТЕВ ИЗ ПРИШТИНЕ УПУЋЕН СРБИЈИ! Траже од Запада да реагује!

Министарство спољних послова и дијаспоре тзв. Косова најоштрије осуђује хапшење косовског држављанина Агима Ђоцаја у Србији, саопштено је из министарства.

Приштина. (Фото: Јутјуб)

- Ђоцај је флагрантно ухапшен током транзитног путовања кроз територију Србије. Министарство захтева од Србије хитно пуштање на слободу Агима Ђоцаја и Незира Мехметаја, који су неправедно притворени вец́ десет месеци - наводи се у саопштењу.

Такође истичу да су оптужбе против њих неутемељене, намерне и политички мотивисане, те тзв. Министарство спољних послова позива Брисел и државе Квинте да се обрате властима у Београду, да, како наводе, једном заувек забране такву незакониту праксу неоснованог притварања косовских грађана који пролазе кроз територију Србије.

- Такво понашање је у супротности са основним људским правима, споразумом о слободном кретању постигнутим у Бриселу 2011. године и потпуно супротно духу споразума о опредељењима Вашингтона за економску нормализацију. Стара политика Србије, коју води Вучић, и даље је у супротности са свим европским вредностима којима теже и у супротности су са изјавама које дају пред међународном заједницом о наводној 'посвећености и спремности' ка процесу пуне нормализације односа са Косовом - додаје се у саопштењу.

Наводе да су ове акције наставак напора Србије да саботира Косово, "издајући лажне потернице и манипулишуц́и њиховим медијским каналима кроз сталну расистичку пропаганду".

- Имајући у виду ове околности, Министарство спољних послова понавља позиве грађанима Косова и сународницима из дијаспоре да избегавају путовања у Србију и кроз Србију, због ризика од задржавања и због политички мотивисаних оптужби - закључује се у саопштењу.

Турска постала претња за НАТО! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА