Најновије

TРАМП ПРЕУЗЕО ШОУ - ПОСЛЕДЊА ДЕБАТА ПОТПУНО СУПРОТНА ОД ДРУГЕ: Пљуштале оптужбе између Трампа и Бајдена! (ВИДЕО)

Кандидати за председника САД Доналд Трамоп и Џо Бајден одржали су у четвртак увече последњу дебату пред председничке изборе, а главне теме биле су борба против корона вируса, имиграција, криминал и порез.

Трамп и Бајден (Фото: Јутјуб)

Бивши амерички потпредседник и кандидат демократа Бајден поновио је замерке Трампу о одговору на пандемију корона вируса, наводећи да свако ко је дозволио да умре више од 220.000 људи не би требало да буде председник.

Истовремено, Бајден је упозорио да долази мрачна зима, када се ради о пандемији.

Са друге стране актуелни председник Трамп и кандидат републиканаца оптужио је Бајдена да ће затворити земљу уколико постане председник.

"Ставиће земљу у карантин уколико и једна особа у нашој масивној бирократији каже да је затвори", рекао је Трамп, преноси Глас Америке.

Двојица кандидата, оба у седамдесетим годинама, нису се чули током уводних излагања противкандидата, пре свега јер им је независна Комисија за председничке расправе наизменичко искључивала микрофоне како не би прекидали један другог, што је било потпуно другачије у односу на другу дебату када су један другом упадали у реч.


Двојица кандидата водила су оштру полемику и око имиграционе политике, при чему је Бајден осудио политику раздвајања породица и набедио Трампа да поставља кавезе на граници са Мексиком.

Трамп је одговорио да администрација планира да опет споји породице али на легалан начин, као и да картели злоупотребљавају децу како би илегално ушли у земљу, преноси ЦНН.

Током дебате Бајден је поновио оптужбе на Трампов рачун да не плаћа порез, на шта је он одговорио да је платио милионе и милионе пореза.

Када се ради о наводним покушајима Ирана и Русије да се мешају у председничке изборе, Бајден је казао да ће се обрачунти са њима док је Трамп само кратко одговорио да је упознат са тим.

Сукобили су се и око политике према Афроамериканцима, на шта је Трамп рекао да је он последња особа коју би требало набедити за расизам.

Они су током дебате расправљали и о другим темама попут Кине, здравственог система, економији, климатским променама.

Трамп преузима шоу

Пошто је у дебати Трамп истакао да је Бајден био против хидрауличког фрактурирања, Бајден је то демантовао и рекао Трампу да нађе снимак на ком то говори. Трамп се одмах по завршетку дебате огласио на Твитеру, тј. његов тим је поставио снимак који доказује тврдње председника САД.

Шокантне оптужбе против Александра Вучића и његовог брата Андреја погледајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА