Најновије

ШОК ПРИЗНАЊЕ АРКАНОВОГ АДВОКАТА! Вујовић открио шта му је рекао полицајац који је радио на убиству Жељка Ражнатовића!

Миодраг Мики Вујовић испричао шта је сазнао од полицајца који је радио на истрази убиства Жељка Ражнатовића Аркана али и како је могао да настрада због интервјуа са Зораном Ђинђићем.

Жељко Ражнатовић. (Фото: Јутјуб)

Миодраг Вујовић, некадашњи власник "ТВ Палме", један од оснивача СПС али и адвокат Јездимира Васиљевића и Жељка Ражнатовића Аркана испричао је шта су он и газда Језда предлагали тадашњој влади Србије, шта му је рекао полицајац који је истраживао Арканово убиство али и шта се десило када је избацио порно филмове из свог програма.

"Јездимир Васиљевић је имао 570 милиона марака односно 300 милиона долара. Ово понављам јер нам до данас нико није објаснио колико је имала Дафина. Ја сам написао предлог Влади Србије да тих 570 милиона марака уложимо у пољопривреду. Тражили смо да нам влада каже колико за те паре добијамо уља, шећера и брашна после 10 месеци и колико од тих количина смемо да извеземо. Ето то смо Јездимир Васиљевић и ја тражили. Ја сам имао муке да се пробијем до министра да ми одговори иако сам био један од оснивача СПС", испричао је Вујовић. 

Како каже то су му рекли да то не може. Истиче да је и данас за њега тајна ко је направио Дафину као пандан Језди.

"Јездимир какав год да је био он је био улазак, на једна врата, у европске финансијске токове. Та врата су водила преко аустријско-швајцарског капитала. Дафина и Језда немају ништа заједничко", рекао је Вујовић.

Иако га шира јавност зна као уредника и водитеља ТВ Палме, примарно занимање му је било адвокатура. Међу клијентима му је био и Жељко Ражнатовић Аркан.

"Аркан је био мој клијент. Сад видим овде све некакве мафије, некакви кланови, можда грешим али по мом знању и искуству највећи је био Аркан. Ту нема дилеме. Не кажем да је све што је радио било добро али је био добар у томе што је радио. Сећам се колико је таксиста носило ону ознаку Тигрови. После његове погибије сам сео уе један од тик таксија и питао где нестадође онолике ознаке. Таксиста ми рече да их је остало само 30 од 700 колико их је било. Кад је неко успешан 90 посто се шлепа уз њега а само 10 одсто то заиста подржава искрено", рекао је Вујовић.

Каже како је Аркан био господин и да велики патриота. Присетио се и једне анегдоте.

"Главни и одговорни уредник “Палме” имао је проблем са тим јер су га поједини звали ноћу, свашта му причали и претили му. Он ме пита да ли могу да му обезбедим неку заштиту. Рекао сам му да то полиција не може да учини. Е сад пошто смо ми правили ону светковину “Златна палма” , Цеца је добила као најбоља певачица. Аркан је био на тој свечаности. И овај уредник оде код Аркана и пита га за помоћ и исприча му шта се дешава.

- Ма то смо одмах решили. Кад почињу да те зову?

- Негде око 11.

- Одлично. Е тад искључи тел и укључи га ујутру и нико те током ноћи неће узнемиравати. Уопште се не шалим. Па, ја то радим свако вече. Шта мислиш да мене не зову?", рекао је Вујовић за "Балкан инфо."

Истиче како не искључује да је Аркан био прек али напомиње да је пред њим увек био господин.

"Један од полицајца који је вршио истрагу Аркановог убиства ми је само реко – Мики, претерао је, ово се морало догодити. Е сад, то – претерао је – могло се односити на многе ствари", истакао је Вујовић.

Говорећи о свом новинарском раду посебно истиче два интервјуа са Зораном Ђинђићем и интервју који је урадио са Слободаном Милошевићем после његовог пада са власти.

"Ђинђић је два пута био код мене. Трећек октобра 2000. године Зоран Ђинђић је дошао у “Палму” код мене да каже шта има да каже. Дванаест пута ме је тог дана звао да направимо интервју. Не зато што ја нисам хтео него зато што је договор био да Мићуновић буде гост. Тек кад је Мићуновић јавио да неће и да гост буде Зоран, а то сам Ђинђићу све реко, он је дошао да урадимо тај интервју. И то је дошао са 40 људи у обезбеђењу који су док сам правио интервју са Ђинђићем мене пљували и псовали. То су ми причали моји портири. Завршимо интервју, они дођу, идемо шефе а мене гледају као смрдљив сир.

- Идем, али само прво да са Микијем попијем виски.

Ја га пре тога понудио да попијемо по један. И ту се уз виски изразговарамо у мојој канцеларији о свему и свачему. А у новембру је Милошевић звао да ми да интервју. Две персоне петог октобра су тражиле мене", испричао је Вујовић.

Напомиње да када је први пут радио интервју са Ђинђићем умало није страдао.

"Звао ме Рођа Ђорђевић (Властимир Ђорђевић, некадашњи министар полиције, прим. аут.) и рекао ми – мали, дођи.

- Где да дођем?

- Само ти сиђи и дођи.

Ја сиђем а мене већ чека ауто који је он послао. Ауто ме одвезе до њега. Он ми тада рече – више не могу да те покривам.

А то је једини интервју Ђинђића где два пута хвали Слобу. Он је иначе био захвалан што му је пружена прилика да на ТВ каже оно што мисли. Ја о Ђинђићу као интелектуалцу имам високо мишљење. Али моје мишљење о Зорану као политичару је најгоре могуће. Он није био способан за тај посао", рекао је Вујовић.

ТВ Палма је у то време била позната и по томе што је после поноћи пуштала порно филмове. О томе Вујовић каже:

"Ја сам генерација која је пратила када је у биоскопу “Партизан” пуштен први порнић. Целокупна југословенска штампа је писала како је то неморално. Онда је кренуо Трећи канал, па сам онда ја као правник погледо правилник Европске заједнице и после 23х је могуће пуштати порнографски садржај. И ја сам те филмове пуштао прво од 2 па после од 1 после поноћи.

Е после сам то скинуо са програма. Једном сам остао дуже на послу и око 23х зове неко и тражи мене.

- Ма какви, он као и сваки газда отишао, ја сам овде портир, кажем јој ја.

- Колико он има година?

Ја јој кажем а она настави:

- Е лако је њему, а шта ја сад да радим са дедом кад је он укинуо порно филмове. Кажи му да то врати.

Људи су то гледали. Нема политичара који ме није звао да вратим понро филмове."

Кривокапић се жали британској амбасадорки! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА