Најновије

ДОДИК: Црна Гора и Републка Српска нису исте

То што ради опозиција из Републике Српске (РС) по Црној Гори је отужно. Мисле да ће их слика с победницима избора учинити победницима избора у Српској - поручио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Коментаришући потез опозиционара из Републике Српске, који су се протеклих дана у Црној Гори састајали с лидерима тамошњих победничких партија, као и с митрополитом Амфилохијем, повлачећи паралелу са идућим локалним изборима у БиХ, Додик је у интервјуу рекао да нити су они слични опозицији Црне Горе, нити је власт у РС налик оној коју су у Црној Гори победили.

Додик је оценио да је најсмешније то што управо они који су тражили да председник Црне Горе Мило Ђукановић у јеку кризе дође у БиХ сада обилазе партије које су тамо победиле Ћукановића.

На питање шта очекује од нове власти у Црној Гори, Додик је одговорио да очекује да нова влада Црну Гору учини бољим и праведнијим местом за живот свих грађана, посебно Срба, који су трпели различите видове направде у Црној Гори три деценије, преноси РТРС .

- По питању Републике Српске, очекујем бољу сарадњу него што смо имали с Црном Гором у претходном периоду. Ми смо не само суседи, ми смо браћа, рођаци и кумови с две стране границе. Ако је то тако, а јесте, онда и моја очекивања иду у том правцу - истакао је Додик.

Одговарајући на питање која је кључна порука која је из Загреба упућена Сарајеву, након што се састао са државним врхом Хрватске, а потом Изетбеговић и Човић, Додик каже да Загреб неће скрштених руку посматрати обесправљивање Хрвата у БиХ.

- Потпис на Дејтонском споразуму ставиле су и Србија и Хрватска и ово је сигнал да Хрватска неће бити пуки посматрач дешавања у БиХ - сматра Додик.

Говорећи о стављању питања признања тзв. Косова и премештања Амбасаде БиХ у Израелу у Јерусалим на дневни ред Председништва БиХ, Додик је рекао да питање премештања амбасаде БиХ у Јерусалим сматрао малом ценом за велику добит коју би БиХ могла да добије од САД.

- Комшићев захтев да се расправља о признању независности Косова видим као инат политику на којој сам му захвалан. Није било другог начина да БиХ и званично заузме став о Косову, а да неко не покрене питање признања у Председништву БиХ - објаснио је Додик.

Он је додао да је Комшић урадио феноменалну ствар јер ће постојати одлука да БиХ не признаје Косово и званично и коначно.

Како се председник Карабаха бори на првој линији фронта, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА