Најновије

САДА ЈЕ ЈАСНО! Сукоб цивилизација почео ратом против Срба!

Последњи напад на Француску поново је отворио питање тезе коју је поставио амерички политиколог Самјуел Хантингтон да ће након завршетка Хладног рата главни извор сукоба у свету бити културни и религиозни идентитети људи.

Шиптарски терористи. (Фото: Правда)

Према његовој хипотези, ратови ће се у будућности водити између култура, а исламски екстремизам биће главна претња миру у свету.

Право на убијање

После напада на Француску, први пут се огласио бивши високи званичник једне исламске земље и изјавио да муслимани "имају право да убију милионе Француза".

Некадашњи премијер Малезије Махатир Мохамад оптужио је француског председника Емануела Макрона и подсетио на, како каже, француску "историју масакра" према муслиманима.

- Макрон не показује да је цивилизован. Веома је примитиван у оптуживању исламске религије и муслимана за убиство школског професора. То није у складу са учењима ислама. Бесни људи убијају без обзира на вероисповест. Французи су током своје историје убили милионе људи. Многи од њих су били муслимани - написао је бивши премијер.

Вредности цивилизације

Француска је опет била мета терористичког напада, рекао је француски председник Емануел Макрон после напада у Ници.

- Француска је нападнута због наших вредности, а ми од њих нећемо одустати - казао је он.

Председник Србије Александар Вучић поручио је да тероризам никада неће победити моралне и људске вредности и да саосећа са породицама убијених у Ници.

- Наше мисли су са породицама убијених у терористичком нападу у Ници, народом Француске и председником Емануелом Макроном. Тероризам никада неће победити моралне и људске вредности које делимо - написао је Вучић.

Мекгрегорово покајање

- За време Клинтонове администрације интервенисали смо против Срба, православних хришћана, довели на власт суштински муслиманску наркомафју и назвали то великим успехом за демократију. А ти људи никада нису били наши пријатељи. Они никада неће бити наши пријатељи. Они су неизлечиво непријатељски настројени. Говорим о сунитским муслиманима - навео је пуковник Даглас Мекгрегор, некада главни планер у штабу Веслија Кларка током НАТО агресије 1999, који се 20 година касније јавно покајао због своје улоге.

Везе са ОВК

Није згорег ни поменути везе исламских екстремиста и терориста са ОВК, Албанцима, али и њихову улогу у рату у БиХ. Улога исламског екстремизма упереног против Срба хришћана адут је који Србија никада није озбиљно експлоатисала, нити истицала пред очима Америке и западног света уопште.

Чињенице и те како говоре у прилог везама терориста који су ратовали против Србије са исламским фундаменталистима. Србија је ове аргументе морала да искористи у много јачој мери, а није немогуће да ће у некој догледној будућности бити принуђена да бира страну у сукобу цивилизација.

Најсрамотније ударио на покојног митрополита Амфилохија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА