Најновије

ПУЦЊАВА НА ДЕМОНСТРАЦИЈАМА У МИНСКУ: Настављају се хапшења

Белоруска полиција испалила је неколико хитаца упозорења у ваздух, док су се демонстранти приближавали полицијском кордону на Тргу независности у Минску.

Минск (Фото: РИА Новости)

Демонстранти су потом заобишли кордон у којем је било око 300 припадника специјалне полиције и наставили марш дуж авеније, преноси ТАСС.

Ројтерс наводи да је полиција почела да приводи неке демонстранте.

Како се очекује данас ће опозиција одржати марш "предака" који већ годинама организује, у част 2. новембра, дана сећања на претке. Марш ће кренути од центра Минска до предграђа белоруске престонице где се налази гробље жртава Стаљинових репресија. Ове године ова акција није одобрена, као ранијих година.

Председник Белорусије Александар Лукашенко упозорио је у петак да ће у сврху заштите земље мобилисати сва постојећа средства, укључујући полицијске снаге и војску.

"Желим да и припадници полиције који су присутни, и припадници војске схвате да рат није рат какав је некада био, већ да почиње спољном агресијом", рекао је Лукашенко.

Белорусија ће данас затворити границе за стране држављане ради сузбијања епидемије корона вируса.

"Од 1. новембра Република Белорусија суспендује улазак у земљу за стране држављане и особе без држављанства на граничним прелазима у друмском, железничком и воденом саобраћају, у циљу спречавања ширења инфекције изазване Ковидом 19", наводи се у саопштењу државне комисије.

Како је ухваћен џихадиста из Сирије у Карабаху, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА