Најновије

Кнежевић: Људи очекују да се ухапси 10 до 15 високих функционера ДПС-а

Један од лидера ДФ Милан Кнежевић рекао је да је мандатар црногорске владе Здравко Кривокапић тражио рок од 200 дана за функционисање влада по седам принципа.

Милан Кнежевић (Фото: Јутјуб)

„Морамо да одржимо страначке органе, није проблем ДФ, ми смо сву своју инфраструктуру ставили Кривокапићу у корист његове личности и наше коалиције. Изјаснићемо се на страначким органима, па ћемо у Скупштини извести који је наш став“, рекао је Кнежевић.

Кнежевић је рекао да очекује грађанство да буде будући министар полиције и нова власт обрачуна са криминалом.

„Људи очекују да се ухапси 10 до 15 високих функционера ДПС-а, који су буквално приватизовали Црну Гору, опљачкали и изнели дeо средстава из Црне Горе“, рекао је Кнежевић.

Кнежевић је додао да ће размотрити став новог председника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића да је прво требало да посети „братску Републику Србију“.

„Међутим, Кривокапић је решио да прва посета буде Немачкој. Само нисам сигуран да је Њемачка одлучила да његова прва посета буде у Бону односно Берлину“, рекао је он.

Додао је да лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић није задовољан политичким договором са мандатаром Здравком Кривокапићем.

Мандић: Министарство одбране било обећано ДФ-у

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић рекао је у разговору за Б92 да је по првим принципима Министарство одбране било обећано том политичком савезу, али да по “принципима од петка” оно припада лидеру Грађанског ипокрета УРА Дритану Абазовићу.

Мандић је рекао да им је најважније да ДПС Мила Ђукановића буде демонтиран и почне да се урушава.

“Ми сигурно нећемо изневерити народну вољу. Морали смо да прихватимо неке параполитичке иницијативе, то нам не служи на част, али ћемо надаље радити на поштовању демократије”, рекао је он.

Мандић је рекао да је по првим принципима Министарство одбране било обећано Демократском фронту, али да по “принципима од петка” оно припада лидеру УРА Дритану Абазовићу.

“Мандатар је проценио да је он компетентан. Ми смо у разговору с мандатаром рекли да он преузима одговорност за конкретну владу”, казао је Мандић.

Додао је да су очекивања ДФ-а била да ће након “обарања режима Мила Ђукановића” испунити оно што је обећала народу, посебно по питању проблема криминала.

“У Црној Гори бесни прави рат, рат кланова и крвне освете”, напоменуо је Мандић и казао да нико није хтио да се замери таквим особама осим људи из Демократског фронта.

Мандић је рекао да само један човек осим мандатара Кривокапића имају обавезу према грађанима, а то је лидер УРА Дритан Абазовић јер је он изабран на изборима, а остале је на министарска мјеста поставио Кривокапић, те одговарају само њему.

“Нама је мандатар Кривокапић рекао да неће да оснива партију, а ми смо му рекли у име ДФ-а да свако ради у складу са законом шта год жели, да оснива или шта хоће. Када је дошао на нашу листу није имао никакву странку која је стајала иза њега”, рекао је Мандић.

Он је појаснио да је прво мјесто на изборној листи природно припадало најјачој странци у коалицији, али да је процијењено да је боље да то буде Кривокапић.

“Подлегли смо притисцима најмањег коалиционих партнера, али то је друга ствар”, казао је Мандић.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА